Thailand

Forside » Thailand
Fremragende 5 stjerner

Rejser til Thailand

Thailand er kendt som Smilets Land, og det er ikke uden grund. Thailænderne er et utroligt imødekommende og gæstfrit folk, der gør du straks føler dig hjemme, trods de nye, eksotiske omgivelser. Gæstfrieheden er dog langt fra det eneste, som gør Thailand til Sydøstasiens mest populære rejsemål.

Fra de livlige gader i Bangkok til de fredfyldte palmestrande på små bounty-øer er Thailand et mangfoldigt rejsemål med noget for enhver smag. De fantastiske strande tiltrækker rejsende fra hele verden, men også kulturoplevelserne, ikke mindst det fantastisk smagfulde køkken, er i sig selv rejsen værd.

Find din rejse hos Lotus Rejser

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

Ferie i Thailand med Lotus Rejser

Trods populariteten som rejsemål har du gode chancer for at opleve det autentiske Thailand i ferien. Næsten uanset hvor i landet, du rejser til i 2024 og 2025, hvad enten det er til den kongelige ferieby Hua Hin, de kilometerlange strande i Khao Lak eller Chaing Mai i nord, kan du fordybe dig i livlige markeder, deltage i traditionelle festivaler og udforske uberørte landsbyer, hvor tiden synes at stå stille. Den thailandske gæstfrihed giver dig som besøgende mange chancer for at opleve landets sande essens, langt fra de travle turiststrøg.

Kulturelt er Thailand et fascinerende kalejdoskop af gamle traditioner og moderne indflydelser, hvilket er perfekt for dig, der rejser med appetit på nye eventyr. Dette buddhistiske lands lange historie vil du tydeligt fornemme i de mange smukke templer, som ligger spredt ud over hele landet. Thailand er mere end et rejsemål; det er en oplevelse, der beriger og inspirerer, og det er let at se, hvorfor så mange vælger at rejse tilbage år efter år.

Lotus Rejser med eget kontor i Hua Hin

Vi har mange dygtige kollegaer i rejsebranchen, der ligesom os har et særligt forhold til Thailand. Alligevel ligner Lotus Rejser ikke “alle andre”. Vi er i familie med Thailand Tours som har 100% fokus på ét land, nemlig Thailand. Vi har eget kontor i Hua Hin og kan derfor gå helt ned i detaljen og skræddersy din rejse, præcis som du ønsker den – uanset hvilken del af Thailand, du gerne vil opleve. Selvom vi i dag har to brands Lotus Rejser og Thailand Tours ændre det ikke på at vi har en helt særlig kærlighed til smilets land og vi glæder os til at skræddersy din drømmerejse.

Læs mere om rejser til Thailand med specialisten Thailand Tours

Sidse

Jeg er ekspert på Thailand

Sidse sidder klar og ved alt omkring rejser til Thailand

“Hvis Sidse havde en fanklub, så ville hendes kollegaer være medlemmer. Sidse kan nemlig sit kram, og hun er ærligheden selv og vil altid gæsten det bedste. Og så er der lige det, at hun kender Thailand igennem mere end 20 år…”

Ring til os:
42 64 49 47

Området

Thailand der indtil 1939 hed Siam, er Sydøstasiens ældste uafhængige land. Samtidig kan thailænderne bryste sig af, at det er det eneste land i regionen, som aldrig er blevet koloniseret af en fremmed magt. Det er samme nationale stolthed som gør, at selvom Thailand hvert år modtager millioner af besøgende fra hele verden, formår thailænderne at bevare deres unikke kultur og traditioner.

Thailands gemmer på en imponerende mangfoldighed af landskaber og kulturer, der varierer betydeligt fra nord til syd. I virkeligheden er det ikke så underligt landets størrelse taget i betragtning. En rejse fra Thailands nordligste til sydligste punkt svarer omtrent til afstanden fra Danmark til Rom.

Thailand er blandt ferierejsende især kendt for sine sydlige strande, men landets nordlige del skjuler en anden form for skønhed og charme. Deroppe er landskabet præget af grønne bjerge og dybe dale. Det er en region af stor naturskønhed og etnisk diversitet. Denne del af landet er kendt for sine spektakulære vandreruter, stemningsfulde bjerglandsbyer og den spændende by Chiang Mai, som er regionens kulturelle centrum med gamle templer og stolte håndværkstraditioner. Det nordlige Thailand er med andre ord ideelt for dig, der søger en god blanding af eventyr og kulturel fordybelse i ferien.

I det centrale Thailand ligger hovedstaden og millionbyen Bangkok, landets politiske, økonomiske og kulturelle hjerte. Denne region er også kendt for sine historiske steder, såsom de gamle hovedstæder Ayutthaya og Sukhothai. Landskabet her er domineret af frugtbare rismarker og floder, især Chao Phraya-floden, som snor sig gennem Bangkok. Du kan nemt bruge mindst et på dage på at udforske den pulserende hovedstads travle markeder, strålende paladser, restaurant- og natteliv.

Det sydlige Thailand er dog uden tvivl juvelen i landets turistkrone. Med lange kyststrækninger ved både Andamanhavet og Thailandbugten, er det i denne region du finder nogle af landets mest kendte rejsemål, såsom Hua Hin, Khao Lak, Phuket, Krabi og talrige idylliske øer som Koh Samui og Koh Phi Phi. En ferie her byder på fantastiske muligheder for dykning, snorkling og ren afslapning på hvide sandstrande ved det krystalklare, turkisblå vand.

Mad og drikke

Den lækre mad er i sig selv grund nok til at rejse til Thailand. Glæd dig til en ferie, hvor du dagligt bliver forkælet med fantastiske smagsoplevelser fra både de helt simple gadekøkkener til hyggelige restauranter. Du kommer til at smage klassiske thairetter i deres bedste, mest autentiske udgave, herunder naturligvis pad thai, grøn curry, og som tam (papayasalat), hvor hver region tilføjer sit eget unikke twist til disse velkendte favoritter.

Det thailandske køkken er med rette kendt for sin styrke og brug af krydderier, såsom de stærke phrik khii nuu-chilier. De fleste steder ved kokken dog godt, at vestlige turisters smagsløg er lidt mere sarte end de lokales. Derfor bliver du typisk spurgt, om du vil have retten ’hot’.

Thailands kulinariske landskab er desuden ikke begrænset til de traditionelle thairetter. På de fleste populære rejsemål vil du også finde et bredt udvalg af mere kosmopolitiske menuer, der afspejler en fusion af forskellige smage fra nabolande og indflydelser fra resten af verden. Uanset om du er en eventyrlysten foodie eller blot sætter pris på god mad i ferien, er det thailandske køkken en af rejsens oplevelser, der med sikkerhed ikke skuffer.

Ofte er det faktisk på de små, simple restauranter eller ved de charmerende gadekøkkener, at feriens største smagsoplevelser venter, snarere end på fine gourmetrestauranter. Det skader naturligvis heller ikke, at du her kan spise dig mere end mæt til meget beskedne priser.

Smagen af Thailand

Thailands køkken er et kulinarisk kalejdoskop, der afspejler landets dybe kulturelle og geografiske mangfoldighed. Fra de frodige bjerge i nord til de solbeskinnede strande i syd tilfører hver region sit eget unikke præg på de traditionelle retter og skaber tilsammen en fascinerende og varieret national gastronomi.

Det sydthailandske køkken er kendt for sin intensitet og brug af kokosmælk og friske krydderurter, hvilket resulterer i retter med en rig og krydret smag. Fiskesauce, en anden grundpille i det thailandske køkken, er af indlysende årsager særligt fremtrædende her og anvendes til at give retterne en dyb, saltet smag.

Det mere centralthailandske køkken, som inkluderer Bangkok, balancerer på fineste vis de fire hovedsmage: sødt, salt, surt og bittert. Dette køkken bruger mildere chili og lægger en større vægt på en harmonisk blanding af forskellige smagsnuancer.

Nordthailandsk køkken skiller sig ud med sin brug af krydderurter og krydderier samt mindre brug af kokosmælk. En undtagelse er retten khao soi, en lækker cremet nudelsuppe. Gå heller ikke glip af larb, en krydret kødsalat. Isaan-køkkenet fra det nordøstlige Thailand er kendt for sine kraftfulde smage og generøse brug af chili og lime. Dog er man i dette område ikke lige så begejstret for stærke krydderier. Rejser du til det nordlige Thailand, kan du til gengæld se frem til grillede kødretter og som tam, en krydret papayasalat.

Strande i Thailand

Thailand har over 3.000 kilometer kystlinje. Langs den finder du utallige dejlige strande, der med deres fine lyse sand og krystalklare vand er blandt de smukkeste i verden. Hvis du rejser til Thailand, har du derfor masser af muligheder for at udleve drømmen om en afslappende badeferie ved det turkisblå hav.

På fastlandet finder du kilometerlange sandstrande ved for eksempel Hua Hin og Khao Lak, hvor du kan nyde strandlivets ro og samtidig have nem adgang til et bredt udvalg af aktiviteter og faciliteter. Det er ideelt, når du ønsker at kombinere afslapning på stranden med eventyr i baglandet. Der gemmer der sig storslået natur, spændende seværdigheder og stemningsfulde landsbyer.

Dertil kommer naturligvis den fantastiske rigdom af maleriske tropeøer i det sydlige Thailand. Disse øer varierer fra store populære øer som Phuket til afsides bounty-øer som Koh Lipe, hvor du kan føle dig som en moderne Robinson Crusoe i dit eget lille tropeparadis. Thailand byder desuden på en god blanding af livlige og fredelige strande. På livlige strande ved Pattaya, Patong på Phuket, og Haad Rin Beach på Koh Phangan er der en energisk atmosfære om dagen og et farverigt natteliv efter mørkets frembrud. Sådanne strande er perfekte for dig, der ønsker dig en badeferie med socialt liv og sjove aktiviteter.

Det er dog heller ikke svært at finde uberørte og fredfyldte strande ved Thailands lange kystlinje, hvor du kan nyde roen og naturens skønhed. På disse rolige strande kan du nyde det bløde sand og krystalklare vand uden forstyrrelser. Det er ideelt til en en romantisk parferie eller måske en ferie med familien, hvor I ønsker at komme helt ned i tempo og væk fra en travl hverdag.

Sidst, men ikke mindst, har du på en rejse til Thailand ikke kun utallige muligheder for at solbade på smukke strande, men også for at opleve det farverige og fascinerende liv under vandoverfladen. Thailand er nemlig kendt som et paradis for både snorklere og dykkere, med utallige steder, hvor du kan svømme på farverige koralrev med stimer af eksotiske fiskearter og måske endda støde på skildpadder eller små, ufarlige hajer. Fra det lavvandede og klare vand ved kysterne til dybere og mere udfordrende dykkersteder, tilbyder Thailand en undervandsverden, der er lige så indbydende og spektakulær som de idylliske strande oven vande.

Thailand for børn

Thailand er kendt som “Smilenes Land”. Det oplever du især, hvis du rejser dertil som børnefamilie. Thailænderne er kendt for deres ægte hjertevarme over for familiens mindste. De små bliver modtaget med åbne arme og store smil.

De mange dejlige strande, idylliske bounty-øer, og farverige markeder skaber en magisk feriestemning, der fortryllende både voksne og børn. Udover børnevenlige badestrande i verdensklasse kan I på en rejse til Thailand kaste jer over et væld af attraktioner lige fra forlystelsesparker til naturreservater. Her er noget for hele familien, hvad enten I vil stå ansigt til ansigt med en elefant eller suse gennem trætoppene eller ned ad vandrutsjebaner.

Desuden er mange hoteller og resorts i Thailand nu til dags indrettet med børnefamilier i tankerne. Her findes derfor faciliteter som børneklubber, familievenlige pools og særlige børnemenuer. Endelig er den thailandske kultur med dens farverige festivaler, spændende historie og interessante traditioner en chance for at åbne børnenes øjne for verdens mangfoldighed i trygge omgivelser.

Aktiviteter og seværdigheder

Med en størrelse som Spanien er det egentlig ikke så overraskende, at der rundt om i Thailand findes utallige fascinerende seværdigheder og aktiviteter. Vil du bruge ferien på sightseeing og kulturelle indtryk er Bangkok, med sin unikke kombination af kaos og charme, naturligvis en oplagt destination. Her kan du udforske alt fra det livlige Khao San Road til den betagende udsigt over byens lys fra en af de elegante sky-barer. Både i hovedstaden og i resten af Thailand bør du også tage dig tid på rejsen til at besøge nogle af de utallige templer og måske se en traditionel Kohn-danseopvisning.

Er du mere til naturoplevelser? Så er et af højdepunkter på en rejse til det sydlige Thailand den storslåede Khao Sok National Park, hvor regnskoven stadig vrimler med liv, og der venter dig en vaskeægte jungleoplevelse. Nationalparken kan du eventuelt besøge på en dagsudflugt fra Khao Lak, Krabi eller Phuket. Det er dog værd at tage en overnatning eller to for at få det hele med. Knap så vildt, men alligevel en unik naturoplevelser er elefant-reservaterne, hvor du kan lære om og interagere med disse majestætiske dyr. Der er heldigvis nu reservater, hvor man har droppet de kontroversielle rideture, så du i stedet kan opleve elefanternes mere naturlige adfærd.

Med alt fra de livlige ‘Fullmoon parties’ på Koh Phangan til UNESCO-verdensarv i Ayutthaya Historical Park er der masser af eksempler på, at Thailand er en af Sydøstasiens mest alsidige og spændende destinationer for eventyrlystne rejsende. Det gælder uanset om du rejser på egen hånd eller med hele familien. Selv i Pattaya, som i mange år mest var kendt for sit vilde natteliv, gør man i disse år sig umage for at tiltrække en bredere vifte af rejsende. Selvom der stadig er et pulserende natteliv, har området nu også golfbaner og familievenlige attraktioner som forlystelsesparker.

Er du ved at planlægge en rigtig livsnyderferie i Thailand? Det er der også masser af muligheder for. Ikke mindst perlerækken af skønne strande på både fastlandet og ude på øerne i det turkisblå hav, er perfekte til en afslappende ferie med fokus på det langsomme tempo og de nære oplevelser. Når du ikke blot daser på stranden eller ved poolen er der for eksempel rig mulighed for at krydre ferien med rolige oplevelser og aktiviteter som traditionel thaimassage og madlavningskurser.

Vejret i Thailand

Thailand har et tropisk klima. Det betyder varme året rundt. Vejret dikteres overordnet set af to monsunperioder: den nordøstlige og den sydvestlige. I korte træk er der tre sæsoner: en tør og forholdsvis kølig vinter fra november til februar i forbindelse med den nordøstlige monsun, en ekstra varm periode fra marts til midten af maj, som leder op til regntiden, der strækker sig omtrent fra midten af maj til oktober, drevet af den sydvestlige monsun.

Vejret og sæsonerne varierer dog en hel del mellem landsdelene. I det nordlige Thailand er klimaet generelt køligere, især i de højereliggende områder, hvor temperaturen om vinteren falder mærkbart om natten (typisk ned til omkring 15 grader). Den nordøstlige monsun bringer her køligere og tørrere vejr med sig fra december til februar. Det er derfor et godt rejsetidspunkt for dig, der vil udforske regionen uden at døje med sommerens mere intense fugtige varme.

I det centrale Thailand, herunder Bangkok, er klimaet typisk mere stabilt året rundt. Den sydvestlige monsun, som varer fra maj til oktober, giver dog regnfulde eftermiddage, mens den nordøstlige monsun om vinteren også her betyder tørrere og lidt køligere vejr (27-31 grader). Dette er derfor tiden, hvor de fleste foretrækker at rejse til Thailands fascinerende hovedstad.

Det sydlige Thailand, der strækker sig langs to kyster, oplever markante klimaforskelle i monsunperioderne. Den vestlige kyst (Andamanhavet) med populære rejsemål som Kaho Lak, Phuket og Krabi påvirkes mest af den sydvestlige monsun fra Det Indiske Ocean, hvilket typisk giver kraftige regnbyger fra april til oktober. Inde i den vestlige del af Thailandbugten, hvor du finder øer som Koh Samui og Koh Phangan, ligger regntiden lidt forskudt med den kraftigste nedbør i november og december.

Summa summarum får du generelt det bedste vejr i Thailand i perioden fra november til marts. Da kan du forvente de mest behagelige temperaturer og færrest regnskyl. I denne højsæson kan du frit vælge temaet for din ferie, hvad enten du ønsker at fordybe dig i Thailands kulturelle skatte, slappe af på de idylliske strande, begive dig ud i eventyrlige jungleture, spille golf eller dykke ned i pulserende byliv. Det er den ideelle tid at udforske landets mangfoldighed lige fra de rolige bjerglandsbyer og nationalparker i nord til de livlige markeder og historiske templer omkring hovedstaden, og videre ned til det sydlige Thailands billedskønne kyster og bounty-øer.

Markeder og shopping

Shoppingmulighederne på en rejse til Thailand spænder vidt lige fra det helt traditionelle til det ultramoderne. Du kan godt begynde dig at glæde dig til at slentre rundt på de stemningsfulde nattemarkeder for at nyde den livlig atmosfære, farverige boder og den autentiske følelse af lokalt liv. Her kan du finde alt fra lokalt kunsthåndværk og tøj til frisk frugt og lækre street food-specialiteter. Perfekt til en oplevelsesrig aften.

De flydende markeder i Thailand er en anden unik shoppingoplevelse på rejsen. Disse traditionelle markeder, som der stadig findes mange af langs landets vandveje, er en meget speciel måde at handle på. Her sælger de handlende deres varer fra små traditionelle træbåde. Nogle af disse flydende markeder er i dag ganske vist mest til for turisternes skyld, men er alligevel vigtige for at bevare denne kultur.

I Bangkok og i andre større byer kan du også gå på opdagelse i store, moderne shoppingcentre med hundredvis af specialbutikker. Her er der gode chancer for at finde gode tilbud på både lokale og internationale mærker, ligesom her ofte er et væld af restauranter og underholdningsmuligheder. Selv ude på Thailands mindre øer, hvor udvalget af shoppingmuligheder måske er meget begrænset, finder du typisk alligevel enkelte minimarkeder og småbutikker. De kan ofte dække alle feriens basale behov.

Valutaen i Thailand hedder baht. Det er normalt nemt at finde hæveautomater i lufthavnene og på de lidt større rejsemål, hvis du har brug for kontanter. På nogle af de mindste øer bør du dog have kontanter nok med til hele dit ophold. Selvom mange hoteller og butikker accepterer kreditkort, er brugen af kontanter mere udbredt i Thailand end, hvad vi efterhånden er vant til herhjemme. De mest brugbare sedler er 20’ere og 100’ere. Mange mindre butikker, gadesælgere og taxier har ofte ikke har mange byttepenge. Den thailandske konge, som er afbilledet på sedler og mønter, har en særlig status i Thailand, og derfor skal man huske at behandle landets valuta med en vis ærbødighed.

Transport i Thailand

Som turist i Thailand har du adgang til en bred vifte af transportmidler. Toget kan være en komfortabel omend langsom måde at rejse på mellem større byer og regioner. Busser er en budgetvenlig og populær måde at komme rundt på. De forbinder både store byer og mindre byer. Songthaews, som er ombyggede pick-ups med bænkesæder på ladet, er populære for korte ture inden for byerne. Tuk-tuks, de ikoniske trehjulede køretøjer, er en unik og ofte underholdende rejseoplevelse til de korte strækninger. Taxier er til sammenligning mere komfortable, men også dyrere (dog ikke sammenlignet med herhjemme). Vil du udforske dit rejsemål på egen hånd og i eget tempo kan leje af en motorcykel være det mest oplagte valg.

Læs meget mere på vores blog om transport i Thailand

Sport og træning

På din rejse til Thailand vil du have masser af muligheder for at dyrke sport og holde dig i form. Er du interesseret i kampsport og lokale traditioner, er der mange træningscentre rundt om i landet med undervisning og træning i Muay Thai, kendt som Thaiboksning på dansk. Der findes professionelle træningscentre, hvor man træner med henblik på rigtige kampe, men dog også mange mere afslappede centre designet til turister og andre, der ønsker at lære grundlæggende teknikker og prøve en ny form for motion.

Yoga og meditation er også populære på rejser til Thailand. Talrige resorts og retreats tilbyder både begynderhold og workshops for de erfarne. Det særlige ved disse er, at du ofte træner i naturskønne omgivelser, for eksempel på en kridhvid strand med udsigt over det turkisblå hav eller omgivet af frodig regnskov.

For dig, der foretrækker at fortsætte din sædvanlige træningsrutine i ferien, byder mange hoteller og resorts også på moderne fitnesscentre med et bredt udvalg af udstyr. Derudover er der især i det sydlige Thailand naturligvis rig mulighed for at dyrke forskellige former for vandsport.

Det er ingen overdrivelse at sige, at Thailand er et af de bedste steder i verden til snorkling og dykning. Det turkisblå hav er dejligt lun og har store dele af året fremragende sigtbarhed. Det giver både nybegyndere og erfarne dykkere og snorklere enestående mulighed for at udforske tropernes eksotiske liv under overfladen. Populære dykkerdestinationer som Similan-øerne, Koh Tao og Phi Phi-øerne byder på en overflod af farverige fisk, koraler og andet liv, hvilket gør hvert dyk eller snorkeltur til en uforglemmelig oplevelse.

Oppe på land kan du på rejsen til Thailand også se frem til store og aktive naturoplevelser. Vandreture er populære, især i de nordlige dele af Thailand, hvor landskabet i den kølige sæson er ideelt til sådanne eventyr til fods. Ikke mindst fordi du her på dine ture også kan udforske spændende seværdigheder og stemningsfulde landsbyer.

Hvad mange ikke ved, er, at der også ligger talrige golfbaner af høj international klasse i Thailand. Disse baner, som anerkendte designere ofte står bag, ligger typisk i billedskønne omgivelser. Det gør en runde golf i Thailand til en uforglemmelig oplevelse. Det er en oplagt chance for at holde golfformen ved lige om vinteren og måske endda komme lidt ned i handicap.

Flyrejsen og transfer

Selvom Thailand kan synes som et fjernt og eksotisk rejsemål, er det overraskende nemt og tilgængeligt at rejse dertil, takket være de mange direkte flyforbindelser fra Europa, herunder Danmark.

Bangkok (Suvarnabhumi) og Phuket Lufthavn er de primære indgangsportaler med talrige interkontinentale flyforbindelser. Bangkok er især populær, da næsten alle flyselskaber, der flyver til Asien, har en rute til den, hvilket giver konkurrencedygtige billetpriser. Udover Bangkok og Phuket har Thailand lufthavne i Hat Yai, Krabi, Ko Samui og Chiang Mai, men disse betjener primært fly fra andre lande i Sydøstasien og indenrigsfly fra Bangkok. Er dit mål en af disse lufthavne, kan du ofte også finde forbindelser dertil fra Kuala Lumpur eller Singapore.

Når du ankommer til en thailandsk lufthavn, er der som regel gode muligheder for at finde vej til dit endelige rejsemål, enten med offentlig transport eller taxi. Generelt er den offentlige transport velorganiserede og taxiservice let tilgængelig. Hvis du foretrækker en mere bekvem og problemfri videre rejse fra lufthavnen, er det dog være en god idé at bestille en privat transfer på forhånd. Så behøver du ikke bekymre dig om at skulle finde vej eller forhandle om priser efter en lang flyvetur.

Scroll to Top