Maldiverne

Forside » Maldiverne
Fremragende 5 stjerner

Rejser til Maldiverne

På Maldiverne går rejsedrømme i opfyldelse! Forestil dig, at du træder fra dit hotelværelse direkte ud på en fantastisk bounty-strand og mærker det bløde koralsand under dine fødder. Tropesolen skinner ned på dig, mens en let brise leger med palmerne. Foran dig udfolder sig en spektakulær udsigt over laguner med krystalklart vand, der indbyder til en badetur, måske med snorkel. For under overfladen venter dig en spektakulær verden af farverige koralrev med eksotiske fisk.

Maldiverne er ikke et almindeligt rejsemål; det er et enestående ferieparadis omgivet af det Indiske Ocean. Her vil hver eneste øjeblik på rejsen indprenter sig for evigt i din hukommelse. Book en rejse i 2024 og 2025 til dette enestående ø-rige, hvor hver dag er som en drøm.

Find din rejse hos Lotus Rejser

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

En rejse til Maldiverne med Lotus Rejser

Maldiverne er essensen af tropisk ø-idyl, og for mange af os står denne fjerne ønation øverst på vores listen over rejsemål, vi gerne vil opleve mindst én gang i livet. Samtidig er Maldiverne et rejsemål, der appellerer til enhver type rejsende, hvad enten du vil forkæle familien med en ferie ud over det sædvandlige, skal på bryllupsrejse eller er en solorejsende på eventyr.

Børnefamilier elsker den tilbagelænede atmosfære og de fantastiske strande på Maldiverne, hvor både forældre og børn kan bruge lang tid i det krystalklare vand med maske og snorkel. Her kan I sammen udforske de farverige koralrev med en vrimmel af eksotiske fisk, som med garanti vil efterlade et uforglemmeligt indtryk.

For par er Maldiverne også fortryllende med private bungalows over vandet, idylliske solnedgange og mulighed for at nyde middage under stjernerne på fredfyldte bounty-strande – den perfekte ramme for romantik. Mange resorts tilbyder også spa-behandlinger for par, der ønsker at forkæle sig selv i en afslappende og intim atmosfære.

For solorejsende er Maldiverne perfekt til både at komme helt ned i tempo og til nye spændende eventyr. Her kan du se frem til dykkeroplevelser af højeste klasse, og møde rejsende fra alle verdenshjørner eller tage på ø-hop mellem de lokale øer for at få en mere autentisk oplevelse af maldivisk kultur.

Området

Maldiverne er en stor øgruppe består af omtrent 1.200 koraløer, der er fordelt på 26 atoller i det blå Indiske Ocean. Disse små, maleriske øer ligger som små lyse perler på en snor i det store ocean. De er naturskabte kunstværker formet af langsomt voksende koraler på toppen af udslukte, undersøiske vulkaner og omfavnet af varmt, krystalklart vand.

Af disse 1.200 øer er kun omkring 200 beboet af østatens cirka 515.000 indbyggere. Blandt disse beboede øer skiller hovedstadsøen Malé sig ud. Da den og et par mindre naboøer huser næsten halvdelen af landets befolkning er Malé en af de tættest befolkede hovedstæder i verden, en by der altid summer af liv. En slående kontrast i forhold til den afslappede atmosfære ude på ferieøerne.

Traditionelt har maldiverne levet af fiskeriet, da mulighederne for landbrug i sagens natur er meget begrænsede i et land, hvor adgangen til jord og grundvand er stærkt begrænset. I dag spiller turismen en altafgørende rolle for Maldivernes økonomi. Omkring 150 idylliske bounty-øer er blevet specielt udviklet til at huse feriegæster fra hele verden. Disse ferieøer er hver især små øparadiser, der kan opfylde drømmen om den ultimative badeferie med luksuriøse resorts, idylliske strande, koralrev og dykning af højeste klasse.

Det højeste naturlige punkt på Maldiverne er blot 5 meter over havets overflade og langt de fleste øer er ganske små, især ferieøerne. På en rejse til Maldiverne bevæger du dig derfor typisk ikke så langt omkring. Her er ingen dybe jungler at fordybe sig i eller høje bjerge at bestige.

Til gengæld er der masser af mulighed for at nyde rigtig Robinson Crusoe stemning på småøerne helt omgivet af det blå hav. Strandene med det kridhvide koralsand indbyder til ren afslapning i solen eller under en skyggefuld palme. Her kan du virkelig koble af fra hverdagens travlhed og lade op i fredfyldt tropeidyl. Skal der ske lidt mere, er der kun få skridt ned til det klare og altid lune vand og de flotte koralrev, hvor du med snorkel kan bruge timevis blandt de eksotiske fisk, der ikke er spor sky. Det er en fortryllende oplevelse for både store og små.

Mad og drikke

Maden på Maldiverne er en velsmagende blanding af friske, lokale ingredienser og en fusion af smage fra regionens køkkener. Omdrejningspunktet i det maldiviske køkken ikke så overraskende fisk (mas) og andet godt fra havet. Specielt tun (kandu mas) er en fast bestanddel i mange lokale retter og serveres både grillet eller som del af en krydret curry. Kokosnødden er også uundværlig og bruges både i form af mælk og revet kød til at give en rig og cremet konsistens til retterne.

Typiske maldiviske retter er en oplevelse for smagsløgene, fyldt med eksotiske krydderier som karryblade, kanel, kardemomme og tørrede røde chili. Har du rejst i det sydlige Indien, vil du måske kunne nikke genkendende til mange af retterne, som maldiverne dog har givet deres eget twist.

‘Mas Huni’ er en populær morgenmad, der består af røget tun, løg, kokos og chili, og serveres ofte med nybagt roshi (fladbrød). ‘Garudhiya’, en simpel, men smagfuld fiskesuppe, er en anden klassiker, som ofte nydes med ris, lime, chili og grøntsager.

På ferieøerne spiser du på hotellernes restauranter. Her er der typisk mere internationale retter på menuen, men dog ofte også et udvalg af lokale delikatesser. Nattelivet i dette muslimske land er begrænset til den underholdning, som findes på hotellerne. Det er desuden kun her, der serveres alkohol. På de beboede øer er alkohol forbudt.

Strande på Maldiverne

På Maldiverne kan man næsten få den tanke, at nogen ved et uheld har spildt en enorm mængde sand i Det Indiske Ocean, og resultatet blev denne fortryllende øgruppe. Strande på Maldiverne er indbegrebet af paradisisk skønhed: kridhvidt koralsand, der ikke blot føles blødt som pulver under dine bare fødderne, men heller ikke bliver glohedt trods den varme sol.

Hemmeligheden bag de fantastiske strande på Maldiverne er en farverig fisk med stærke tænder. Snorkler du i det krystalklare vand på koralrevene, vil du uden tvivl se de såkaldte papegøjefisk. De svømmer omkring på koralrevet, mens de gnasker løs på korallerne. Det er dog kun koraldyrene og algerne, som fisken er interesseret i. Deres skelet af kalk, som udgør revene, knuser papegøjefisken blot med sine kraftige tænder i dens papegøjeagtige næb, og udskiller det som ekskrementer. Undersøgelser viser, at op mod 85 procent af sandet på de maldiviske øer stammer fra papegøjefiskenes fordøjelse!

Vandet er klart og lunt. Ideelt til at svømme rundt i overfladen med maske og snorkel for at beundre de mange forskellige fisk. Det kan være en god ide at bruge en t-shirt selv og give børnene en soldragt på. Tiden flyver når man flyder rundt i overfladen for at udforske den fantastiske undervandsverden, og tropesolen er stærk.

På de fleste øer er vandet lavt et godt stykke ud, så også børn kan nyde denne enestående naturoplevelse. Ved lavvande kan det nogle gange endda være for lavt til at svømme hen over de indre dele af revet. Pas på ikke at træde på eller røre ved korallerne. Både fordi de kan rive, men primært fordi de er ret skrøbelige og ikke tåler, at man går på dem.

På ydersiden af øerne, hvor koralrevet rejser sig stejlt op fra det blå dyb, og ude mellem øerne fornemmer du tydeligt Maldivernes placering ude i det enorme ocean. Det kan du udforske på dykkerture med lokale firmaer, som også tilbyder undervisning, hvor du under kyndig vejledning introduceres til den spektakulære undervandsverden omkring Maldiverne.

De dejlige strande er ikke blot utroligt smukke og perfekte en afslappende badeferie. En rejse til Maldiverne er også en chance for at bruge ferien på vandsport af mange forskellige slags. Fra snorkling og dykning på de farverige koralrev til windsurfing og sejlads, er der masser af muligheder. Den bedste periode for surfing på Maldiverne er mellem marts og oktober.

Og for dig, der i hvert fald noget af tiden, foretrækker bare at lave ingenting i ferien, er der intet mere afslappende end at ligge i en hængekøje eller på det bløde sand i skyggen af en palme med en god bog eller podcast, mens den blide brise og lyden af bølgerne sørger for en perfekt baggrundsmusik. Maldivernes strande er ikke bare strande; de er et drømmelandskab, der indbyder til at slippe hverdagens stress og bare nyde livets simple glæder.

Maldiverne for børn

At rejse til Maldiverne med børn er en unik chance for at få sit eget lille, overskuelige ferieparadis, hvor dagligdagens travlhed og stress kan efterlades langt bagude. På disse isolerede og fredfyldte øer, hvor hver resort ofte befinder sig på sin egen ø, får I en følelse af eksklusivitet og ro, man ikke finder ret mange andre steder i verden. Det er ideelt for familier, som ønsker at komme helt ned i tempo og nyde ægte kvalitetstid sammen.

Denne afsondrethed giver ægte frihed og betyder, at du ikke skal bekymre dig om transport, planlægning af daglige aktiviteter eller de typiske distraktioner, der er på et mere almindeligt rejsemål. I har alt, I behøver, inden for rækkevidde, og hotellerne er designet til at opfylde alle behov, så I bare kan slappe af og lade op i hinandens selskab. Fra at dase på stranden til sjove aktiviteter som snorkling og børneklubber, er alt tilrettelagt for at give både børn og voksne en uforglemmelig ferieoplevelse.

Selvom en rejse til Maldiverne med børn byder gode muligheder for ren afslapning, venter der også store oplevelser, især under vandet. Maldivernes undervandsverden er intet mindre end spektakulær, og hele familien har mulighed for at udforske koralrev fyldt med farverige fisk, skildpadder og andet liv. Disse oplevelser er ikke blot underholdende, men også utroligt lærerige for børn, der får chancen for at lære om havets økosystemer og betydningen af at bevare dem.

I sidste ende tilbyder en ferie på Maldiverne familier den perfekte balance mellem ro og eventyr. Her kan I virkelig trække stikket ud, fordybe sig i øjeblikket og skabe varige minder sammen, alt imens I sammen oplever noget af det mest storslåede natur, verden har at byde på.

Aktiviteter og seværdigheder

På et rejsemål som Maldiverne, hvor havet højest er nogle få hundrede meter væk, er omdrejningspunktet for en ferie naturligt nok strandlivet. Havet omkring Maldiverne er behageligt varmt hele året. Udover de dejlige strande er det da også de fantastiske snorkel- og dykkermuligheder, som gør, at mange rejser til Maldiverne. I det klare vand omkring øerne kan du møde over 2.000 forskellige fiskearter i alle regnbuens farver. Dertil kommer masser af flotte søanemoner, majestætiske rokker, der svæver gennem vandet som rumfartøjer og spektakulære blæksprutter. Du har endda gode chancer for at se hvaler, delfiner og skildpadder.

Det er muligt at dykke hele året med blot en tynd dykkerdragt. Regn, vind og bølger er almindelige i perioden fra juni til november, hvor sydvestmonsunen præger vejret. Det bedste tidspunkt at rejse til Maldiverne, hvis du vil dykke, er fra januar til april, hvor havet er roligt, solen skinner, og sigtbarheden er i top.

Vejret på Maldiverne

Maldiverne har et tropisk klima med temperaturer, der ligger omkring 30 grader om dagen og 25 grader om natten året rundt. Vejret er påvirket af monsunsæsonerne. Den sydvestlige monsun, fra slutningen af april til september, påvirker de nordlige øer mest. Denne periode er kendetegnet ved blæsende vejr, der kan gøre havet oprørt og dermed mindre egnet til vandsportsaktiviteter som dykning. Desuden er der på denne tid højere luftfugtighed og hyppigere skydække.

Den nordøstlige monsun er mere mild og bringer fra oktober til december eftermiddags- og aftenbyger med sig, særligt i de sydlige atoller. Den tørreste periode på Maldiverne strækker sig altså fra januar til april. Det er generelt den bedste periode at rejse til Maldiverne på ferie. Der kan dog også være byger og tordenvejr om eftermiddagen i denne periode, især på de sydlige atoller. Hvis du vil rejse, når det er sommer herhjemme, for i skoleferien, kan du med fordel vælge de sydligste øer, som er mindre udsat for den sydvestlige monsuns blæst.

Solen er generelt meget gavmild på Maldiverne med mere end 2.700 solskinstimer årligt. Selvom der kan forekomme dage eller perioder med overskyet himmel, især i den sydvestlige monsunperiode, er der ingen tid på året, hvor solen forsvinder helt. Dette ferieparadis af sol og varme er derfor et ideelt rejsemål for dig, der længes efter sommer.

Der er altså ingen grund til at pakke det varme tøj, selv om du rejser til Maldiverne i vintermånederne. Udover badetøj får du brug for let, tropevenligt tøj og måske en let trøje til om aftenen. Planlægger du at tage på udflugter til øerne, hvor lokalbefolkningen selv bor, bør du lade din bikini eller speedo-shorts blive hjemme på hotellet og vælge noget mere dækkende sommertøj. Bemærk også, at topløs solbadning er forbudt.

Markeder og shopping

Maldiverne ikke er kendt som et stort shoppingmekka. Men øerne alligevel noget unikt at tilbyde for dig, der er interesserede i autentiske, lokale varer. Det mest berømte marked er fiskemarkedet på hovedøen Malé, hjertet af maldivisk handel, hvor der dagligt bringes helt friske fisk ind og sælges. Får du chancen for at besøge hovedøen, er det en oplevelse, du ikke må gå glip af.

I hovedstaden Malé finder du også et farverigt marked, hvor der sælges alt fra frisk frugt og grøntsager til hjemmelavede snacks og krydderier. Dette marked er en glimrende mulighed for at smage på lokale delikatesser og købe unikke souvenirs. Der er også udflugter fra nogle resorts til andre lokale øer, hvor der er mulighed for at købe kunsthåndværk. Vær blot klar over, at det ofte er lavet uden for Maldiverne og sælges med betydelige avancer.

Ude på ferieøerne er shoppingmulighederne normalt begrænset til en lille butik, hvor der souvenirs, læsestof, strand- og snorkeludstyr. Priserne er typisk højere, så medbring for eksempel gerne rigeligt med solcreme selv.

Den lokale valuta er den maldiviske rufiyaa (MVR), der er opdelt i 100 laari. Det er dog lovbestemt, at der ude på ferieøerne benyttes amerikanske dollars (eller kreditkort), så der er ingen grund til at veksle til rufiyaa, hvis du vil tilbringe al din tid på ferieøen. Medbring dog gerne dine amerikanske dollars i små sedler, da det normalt ikke er muligt at hæve kontanter på øerne.

Planlægger du at tage udflugt til hovedøen Malé eller andre beboede øer, kan du dog få brug for den lokale valuta. Du kan veksle til rufiyaa hos Bank of Maldives i lufthavnen ved ankomst til Maldiverne.

Transport på Maldiverne

Når du først er vel ankommet til Maldiverne, kan du nyde en rigtig barfodsferie. På de små, idylliske øer er ikke brug for traditionelle transportmidler. Alt er inden for gåafstand, hvilket giver en unik følelse af frihed. Du kan nemt gå rundt til øens forskellige strande, restauranter og andre faciliteter på resortet. Der er da også mange resorts, hvor man opfordrer gæsterne til at smide skoene efter ankomst. Glæd dig til slentreturene på det bløde, hvide sand ved det turkisblå hav.

Transporten mellem øerne foregår hovedsageligt med både, der spænder lige fra topmoderne passagerbåde til de mere traditionelle og maleriske dhoni-træbåde. Dhonierne er en essentiel del af maldivisk kultur og bruges af de lokale som en form for offentlig transport og til fragt mellem øerne.

Til ture over længere afstande, for eksempel når du skal fra lufthavnen ud til en af de mere afsides liggende øer, er vandflyvere en populær løsning. Det er effektivt transportform og en chance for at nyde betagende udsigter over øerne, der ligger som perler på en række i det blå hav. Vær dog indstillet på at afgangstider ofte rykkes, særligt sidst på dagen.

Sport og træning

Mange resorts på øerne er udstyret med velindrettede motionsrum, hvor du kan holde dig aktiv og i form under ferien. Disse faciliteter varierer fra state-of-the-art fitnesscentre med det nyeste udstyr til mere basale træningsområder, alle designet til at give gæsterne en behagelig og inspirerende træningsoplevelse med udsigt til de smukke omgivelser. Det er naturligvis også oplagt at lave sin sædvanlige morgengymnastik eller yoga nede på strandens kridhvide sand ved det turkisblå hav.

Derudover er det dog vandsporten, der virkelig skiller sig ud på Maldiverne. Surfing er i de senere år blevet mere og mere populært, men snorkling og dykning er suverænt højdepunktet. Maldivernes krystalklare vande og rige marine liv giver optimale betingelser, og du vil nemt forstå, hvor dette regnes for et af de bedste dykkersteder i verden. Du kan udforske de farverige koralrev, snorkle blandt eksotiske fisk, og måske endda få et glimt af større havdyr som skildpadder og hvalhajer.

Flyrejsen og transfer

Når du rejser til Maldiverne, starter eventyret allerede ved ankomsten til Malé Lufthavn, som ligger på sin egen lille ø, Hulhulé. Denne internationale lufthavn fungerer som indgangsporten til øerne og kan nås med rutefly fra det meste af verden. Efter ankomsten til Malé Lufthavn skal du videre det sidste stykke ud til din ferieø. Dette sker enten via indenrigsfly, vandfly eller speedbåd, afhængigt af afstanden og placeringen af det valgte hotel.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at der kan være ventetid ved både ankomst og afrejse, især når man venter på vandfly eller speedbåde, som koordineres med forskellige gæsters ankomsttider.

Det er obligatorisk at arrangere transfer til og fra hotellet i forvejen. Dette sikrer en problemfri rejse det sidste stykke til dit hotel, så du undgår stress ved at skulle finde transport på stedet. Repræsentanter fra hotellerne sikrer, at gæsterne nemt og sikkert når deres endelige destination, hvilket er en væsentlig del af den service og gæstfrihed, Maldiverne er kendt for.

Transferen fra hovedlufthavnen til de fjerntliggende øer er ikke blot en nødvendighed, men også en del af den særlige charme ved en ferie på Maldiverne. Hver etape af rejsen øger blot forventningens glæde.

Scroll to Top