Oplev Cameron Highlands i Malaysia

Fremragende 5 stjerner

Det minder lidt om det landskab hvor hobitterne bor i filmen ”ringenes herre”. Det er bløde, buttede bakker i et charmerende bjerglandskab også kaldet Cameron Highlands som var en af briternes berømte Hillstations i kolonitiden. Der er dog ingen hobitter i Cameron Highlands men til gengæld er der så mange andre oplevelser som et godt eventyr skal være lavet af.

Det nærmest dragende landskab består blandt andet af kæmpemæssige teplantager. Der er te så langt øjet rækker. Indimellem kan man spotte teplukkerne der set fra vores udkigspunkt er på en umulig opgave. Teplukkerne producerer i området hvor vi befinder os fire million kilo om året eller omregnet cirka en kop te til hver dansker hver dag. Ca. 6 million kopper om dagen.

Man kan ikke vide om teplukkerne synes det er opmuntrende med den slags oplysninger. Måske er de fuldstændig ligeglade. Jeg spurgte dem ikke. På en af skråningerne har man bygget et levende museum, hvor en del af teproduktionen foregår. Her kan man se hele processen fra teen bliver bragt ind og til det færdige produkt som man kan købe i cafeen. En cafe der er bygget udover bakken så der er frit udsyn til alle sider.

Udsigten er formidabel. Intet mindre. Og naturligvis skal man have sig en kop te. Måske havde min golden blend te ikke trukket nok. Måske var det bare den formidable udsigt der fuldstændigt fik te smagen til at blegne ved siden af.

Cameron Highlands blev først rigtigt opdaget omkring 1895 af Englænderen Cameron som rejste rundt som landmåler. Området udviklede sig til at blive hillstation for briterne. En oase de yndede at tage til når det blev for varmt i Kuala Lumpur. Man kan godt forstå dem, for klimaet er særdeles behageligt. Nærmest som god dansk sommer det meste af året. Heraf også den meget store frodighed der er i Cameron Highlands.

Briternes indflydelse er meget synlig. På turen til og fra teplantagerne ses den ene smukke kolonistils bygning efter den anden. En del er omdannet til hoteller nu som for eksempel Strawberry Park Resort, der naturligvis er opkaldt efter de enorme jordbær plantager der også findes i området.

På vej tilbage fra te plantagen bliver vi overrasket endnu engang. Vi kører op til ”The Mossy Forest”, som er en skov der er 200.000 år gammel og hvor alt er dækket af mos. Højden, temperaturen, fordampningen og tætningen af denne gør at der gror mos over det meste. På træerne, på træstammerne og i jordbunden der virker porøs og skrøbelig. Luften er fantastisk og mossens tilstedværelse overalt giver det hele en mystisk eventyragtig stemning.

Kødædende planter står rundt omkring. De er heldigvis ikke så store. Der mangler lige kun at man skimter en hobit. Så ville man vide det var en film, men når man når helt op på toppen og ser den fantastiske udsigt udover området er man tilbage i virkeligheden. ”The Mossy Forest” er et must i Cameron Highlands.

Skal man gøre Cameron Highlands med stil koster det også derefter. Så bor man på Hotel De La Ferns, The Lake House eller for eksempel Strawberry park og indsnuser den britiske koloni atmosfære.

Skal man have den britiske koloni atmosfære med så tag en eftermiddagste og en scones på The Smokehouse som er så gennemført engelsk at man føler sig hensat til en hyggelig provinsby i Sydengland. Cameron Highlands er oplagt at kombinere med Taman Negara. Vi anbefaler to til tre nætter i Cameron Highlands.

Scroll to Top