Japan

Forside » Japan
Fremragende 5 stjerner

Rejser til Japan

Rejser du til Japan, møder du en verden, hvor fortid og fremtid smelter sammen. I Japan, der er en langstrakt øgruppe i det nordvestlige Stillehav, vil du opleve en unik blanding af dybe traditioner og banebrydende innovation. Her kan du se århundredgamle templer side om side med futuristisk arkitektur, beundre de smukke kirsebærblomster i sakura-sæsonen, og lade dig forbløffe af neonoplyste storbyer som Tokyo og Osaka.

Med et blik for både de indlysende, eksotiske forskelle fra det, du er vant til, og de små finurligheder, vil Japan fortrylle dig. Dette er et land, hvor traditionelle te-ceremonier og robotcaféer eksisterer side om side, og hvor hver gadehjørne afslører en ny facet af den japanske sjæl. Rejs med et åbent sind og sørg for at give dig selv nok tid til ferien, da der er så meget at opleve. Hvert øjeblik tæller i dette fascinerende land.

Find din rejse hos Lotus Rejser

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

En rejse til Japan med Lotus Rejser

Din rejse til Japan vil være en kulinarisk opdagelsesrejse. Hver region byder på sine egne specialiteter lige fra Sapporos berømte ramen, der fås på ethvert gadehjørne til Kyotos kaiseki-retter, en udsøgt form for japansk haute cuisine. Du skal naturligvis også smage på den verdensberømte sushi og sashimi. Det er så friskt, at det nærmest smelter på tungen.

Elsker du rejser med kulturelle oplevelser? Så kan du glæde dig til at udforske Japans mange spændende museer, kunstgallerier og teatre, der spænder fra det klassiske kabuki til moderne eksperimentel performancekunst. Historiske slotter, kejserlige paladser og hellige shinto-helligdomme giver dig et vindue til Japans rige fortid. Udover denne kulturelle rigdom venter der dig på rejsen til Japan også mange spektakulære naturoplevelser, hvad enten du vandrer op ad det majestætiske Mount Fuji eller surfer ved de tropiske strande på Okinawa.

Området

Japan er et ørige i Østasien spredt ud i det vestlige og nordlige Stillehav. De fem største øer fra nord mod syd er Hokkaido, Honshu (hovedøen), Shikoku, Kyushu og Okinawa. Dertil kommer tusindvis af mindre øer. Målt på areal er Japan næsten 9 gange større end Danmark eller lidt mindre end den amerikanske stat Californien.

Mange af os forbinder især Japan med tætbefolkede, neonoplyste millionbyer med høje skyskrabere, men i virkeligheden er totredjedele af landet dækket af skov. Det skyldes ikke mindst landets bjergrige og uvejsomme terræn. Det højeste bjerg i Japan er vulkanen Mount Fuji (3776 m). De omkring 126 millioner japanere lever af samme grund primært nede på de smalle flod- og kystsletter.

Hovedstaden Tokyo på øen Honshu er med omkring 40 millioner indbyggere en af verdens mest folkerige byer. Den japanske befolkning bor på grund af landets bjergrige geografi generelt meget tæt. Befolkningen er desuden kendt for at være usædvanlig homogen, men der er dog en sandhed med visse modifikationer. Der findes således også mindretal af blandt andet nord- og sydkoreanere, kinesere, brasilianere, filippinere og vietnamesere i landet.

Japan, der er kendt som Solens Rige, har stadig en kejserfamilie. Den har siden 2019 været ledet af kejser Naruhito. Under den nuværende grundlov har kejseren dog ingen reel politisk magt. Ligesom vi kender det med vores egen konge, har kejseren kun en rolle som et samlende, nationalt symbol.

Sprog

Der er mindretal i Japan, som taler kinesisk og koreansk, men det altdominerende modersmål i befolkningen er japansk. Der undervises i engelsk i skolerne. Undervisningen har dog typisk mest fokus på den formelle grammatik og skriftsproget end egentlig træning af samtale. Rejser du i områder uden populære turistattraktioner er det derfor langt fra alle, du møder, der taler flydende engelsk. Men med en app som mellemmand er det næsten alligevel altid muligt at klare sig.

De senere år har flere og flere skilte rundt om i landet fået engelsk tekst, så det er blevet lettere at orientere sig på egen hånd. I togene er der således nu næsten altid engelsk skiltning, og i højhastighedstoget Shinkansen og andre populære tog annonceres kommende stop på engelsk. Ligeledes er der som regel også engelsk skiltning ved større turistattraktioner, men bevæger du sig længere væk fra alfarvej, bliver der som regel længere mellem de engelske skilte.

Mad og drikke

Japans kulinariske univers er i sig selv den lange rejse østpå værd. Du får i hvert fald alle muligheder for at få en rejse med mange nye smagsoplevelser, der er lige så varierede og nuancerede som de smukke landskaber. Der er næppe mange lande i verden, hvor maden tilberedes og serveres med så megen omhu som i Japan. Det japanske køkken har bredt sig til hele verden, men fra det øjeblik du faktisk sætter fod i dette gastronomiske paradis, vil du desuden opdage, at Japan er meget mere klassisk sushi og ramen.

Prøv okonomiyaki, en slags japansk pandekage fra Hiroshima eller Osaka, fyldt med alt godt fra havet og toppet med dansende bonitoflager, eller tag på et kulinarisk eventyr med kaiseki-ryori, et raffineret måltid, der fejrer årstidernes skiften med kunstfærdigt tilberedte småretter.

Glem heller ikke at udforske de lokale izakayaer, Japans svar på de engelske gastropubber, hvor du kan nyde små tapas-lignende retter akkompagneret af et glas sake eller en kold øl. Hver region byder på sin egen unikke smag; dyk ned i Nagaos karry, smag på Fukuokas Hakata ramen, eller lad dig forføre af de søde fristelser som mochi eller matcha-flavoured søde snacks.

Du vil som regel have mange spisesteder at vælge mellem, næsten uanset hvilken by i Japan du rejser til. Modsat herhjemme har japanerne ikke tradition for at invitere gæster hjem til sig selv. Det sociale liv består derfor for en stor del i at spise ude. Dette er generelt billigere at gøre end i Danmark, hvis du altså ikke spiser på en fin restaurant (som kan være meget dyre). Priserne er dog ikke så lave som andre steder i Østen, eksempelvis i Thailand eller Vietnam.

De japanske drikke spænder ligeledes vidt lige fra den fineste grønne te til den udsøgte japanske whisky, der har vundet international anerkendelse. Dit eventyr ud i japansk gastronomi vil ikke blot mætte dig – det vil berige dig med oplevelser og minder, der varer ved længe efter, at smagene har fortaget sig.

Restaurant-etikette i Japan

Ligesom det generelt gælder, når du rejser rundt i Japan, skal du ikke forvente altid at kunne læse menuerne på engelsk. Det kan derfor være en god hjælp at have en app, som kan hjælpe med oversættelsen. Bare så du har en nogenlude ide om, hvad det er, du bestiller.

Sammenlignet med hvad du er vant til fra Europa, vil du nok opleve de japanske tjenere som værende ret fraværende. Typisk skal du fange deres opmærksomhed for at bede om noget. På en restaurant er det desuden mest almindeligt, at du betaler for dit måltid oppe ved skranken, også selvom du har fået regningen nede ved bordet.

Det er ikke almindelig kutyme at give drikkepenge i Japan. Faktisk risikerer du, at dine drikkepenge opfattes som en mangel på respekt. Det kan opfattes som en antydning af, at den person, du giver drikkepenge, ikke tjener en løn, man kan leve af. På restauranter, hvor du får din mad serveret ved bordet, er der dog ofte lagt et servicegebyr på 10-15 procent til regningen.

Spisepinde eller kniv og gaffel

Generelt bruges knive og gafler i Japan kun til vestlig mad. Med få undtagelser bruger man spisepinde til de traditionelle japanske retter. Det tager lidt tid at vænne sig til, men selvom du nok spiser lidt langsommere, er det faktisk ikke så svært at bruge spisepinde.

Når du ikke bruger dine spisepinde eller er færdig, lægger du dem ned på tværs foran dig. På de fleste restauranter, får du dog en lille holder til at lægge dem på, en hashi-oki. Efterlad derimod ikke pindene på kanten af skålen eller stukket direkte ned i maden, det anses for uhøfligt. Især bør du ikke efterlade dem stukket lodret ned i en skål ris, da det kun er noget man gør ved en ceremoni med ofring af ris til de afdøde.

Strande i Japan

Japan er som rejsemål nok mest kendt for sine kulturelle skatte, gastronomi og teknologiske vidundere. Men dette langstrakte ørige har også en over 33.000 kilometer lang kystlinje, der gemmer på mange flotte strande, hvor du kan nyde ferien ved det store azurblå hav.

Især Okinawa-øerne mod syd er kendt som et tropisk strandparadis. Her kan du slentre i vandkanten på de hvide sandstrande, der sagtens kan måle sig med de bedste i verden, dykke på farverige koralrev eller måske nyde solnedgangen fra en restaurant med udsigt over det store ocean.

Selv inden for relativ kort afstand af den enorme metropol Tokyo, kan du nyde en dag ved vandet. Shonan-kysten byder for eksempel på livlige strande som Enoshima, som er populær til både solbadning og surfing. For dig, der søger mere ro og fred, er Izu-halvøen et perfekt tilflugtssted med de uberørte strande og krystalklare vand. Strandene nær Tokyo er i modsætning til strandene på Okinawa dog ikke ideelle til snorkling og dykning, bortset fra nogle få af dem på Izu-halvøen.

Uanset om du er til actionfyldte vandsportsaktiviteter, romantiske solnedgange eller blot ønsker at slappe af på sandet med en god bog og lyden af bølger, har du rig mulighed for det på en rejse til Japan. Glem ikke at udforske de lokale fiskerbyer og nyde friskfangede fisk, en perfekt afslutning på en dag ved havet. I et land med så meget at opleve overses strandene ofte, men hvad enten du vil tæmme bølgerne ved Shimoda på et surfbræt eller snorkle i det krystalklare vand omkring Miyako-jima, kan du nemt bruge det meste af rejsen på at nyde strandlivet i Japan.

Japan for børn

Ofte er Japan ikke det første rejsemål, man overvejer til en familierejse. Mange synes umiddelbart, at landet mest virker som et rejsemål for eventyrlystne par og solorejsende. Men Japan har faktisk masser at byde på for dig, som rejser med børn.

Japan er kendt for at være et sikkert og rent land, hvor det med pålidelig offentlig transport gør let og behageligt at rejse rundt med familien. For dig som rejser til Japan med mindre børn, er det oplagt at sigte efter steder som Tokyo Disneyland (og DisneySea) og Universal Studios Japan i Osaka, hvor dine børn kan møde deres yndlingsfigurer og bruge timevis på sjove forlystelser. Men også de mange historiske slotte, som Himeji Slottet, der ligner noget taget ud af et eventyr, eller det lærerige Edo-Tokyo Museum med dets interaktive udstillinger er perfekte til familier på ferie i Japan.

Har du teenagere med, som er vilde med manga og anime (eller er du måske selv), skal I naturligvis også besøge det centrale Akihabara-distrikt i hovedstaden. Blandt de utallige elektronikforretninger med de nyeste gadgets på hylderne er der også mange butikker, som har specialiseret sig i anime, manga og forskellige spil. Det er et enestående område, hvor I kan bruges timevis på at kigge på det enorme udvalg eller måske besøge de anerkendte Ramen-restauranter eller nogle af de spøjse tema-caféer.

For børn byder en rejse til Japan også på masser af små eventyr i form af alle de ting, som bare er lidt anderledes end det, de er vant til. For eksempel det lokale køkken, der byder på meget andet end sushi, som selv de mest kræsne børn vil elske – og skulle de på et tidspunkt på rejsen trænge til noget mere hjemligt, er vestlig mad, yoshoku, med et japansk twist altid en spændende oplevelse.

Aktiviteter og seværdigheder

Japan er et stort land, hvor der er utroligt meget at se og lave, uanset om du foretrækker at fordybe dig i historiske templer og helligdomme, udforske pulserende storbyer, vandre i bjergene, slappe af på idylliske strande, eller nyde landets raffinerede kulinariske specialiteter. Her er aktiviteter og seværdigheder til mange rejser!

Holder du ekstra meget af rejser med historisk og kulturelt indhold, er Japan et sandt skatkammer. Glæd dig til at besøge de gamle helligdomme og templer som Kiyomizu-dera i Kyoto eller Todai-ji i Nara, der huser en af verdens største bronzestatuer af Buddha. Gå heller ikke glip af en slentretur rundt i de historiske bydele som Gion i Kyoto, hvor du måske får et glimt af en ægte geisha på vej til en optræden.

Storbyelskere vil blive forbløffet over Tokyo og Osaka, hvor futuristisk arkitektur, pulserende natteliv, og shopping i verdensklasse møder traditionelle tehus og lokale markeder. Læg vejen forbi det berømte Shibuya-kryds, en af verdens mest travle fodgængerovergange, eller tag til kvarteret Akihabara for at dykke ned i en fascinerende subkultur af anime og manga.

For dig, der gerne bruger dine rejser til store naturoplevelser, er der utallige muligheder på rejsen til Japan. Vandr ad Kumano Kodo-pilegrimsruten på Kii-halvøen i Kansai-regionen eller bestig det ikoniske Mt. Fuji for en uforglemmelig udsigt. Nyd de varme kilder i Hakone eller udforsk de frodige landskaber i Hokkaidos nationalparker, der er perfekte til trekking, skiløb, og gemmer på et unikt dyreliv.

En lidt overset attraktion, hvis man ikke kender så meget til Solens Rige, er de flotte strande. Hvis du rejser til Japan for at nyde en afslappende ferie ved havet med sol og sand, er der masser af muligheder for det. Særligt Okinawa-øerne skiller sig ud som et ægte strandparadis med krystalklart vand, der er perfekt til snorkling, dykning, og hvide sandstrande, du kan dase på eller nyde solnedgangen fra.

Sidst, men ikke mindst, kan du se frem til mange spændende smagsoplevelser, når du kaster dig over Japans rige gastronomi. Det spænder lige fra friskfangede skaldyr på Tsukiji-markedet i Tokyo til Hokkaidos berømte seafood og Kobe-bøffen, der er kendt verden over for sin smag og kvalitet.

Uanset dine interesser har du på en rejse til Japan næsten overvældende mange muligheder. Det er ikke uden grund, at mange rejser tilbage hertil igen og igen, når de først én gang har oplevet den unikke blanding af kulturel rigdom, naturlig skønhed, gastronomisk finesse, og gæstfrihed, der gør hvert besøg til et nyt eventyr.

Vejret i Japan

Japan er et land, som på langs strækker sig over 3.000 kilometer og flere klimazoner. Det japanske klima og vejr varierer derfor markant fra region til region. Det giver dig mulighed for at opleve landet i forskellige udtryk afhængigt af årstiden og din destination. I det kølige tempererede klima på Hokkaido, den nordligste af hovedøerne, er der om vinten således rigeligt med sne til skisport, mens det varme, subtropiske klima i syd på Okinawa, indbyder til ferie i sommertøj året rundt.

Det er desuden Japans beliggenhed øst for det asiatiske kontinent, som gør, at klima har elementer fra både et fastlands- og monsunklima. I vintermånederne driver der kold luft fra Sibirien ned over Det Japanske Hav, som undervejs suger fugt til sig. Det giver det kraftige snefald i det nordvestlige Japan. Områderne ude langs østkysten er til gengæld beskyttede mod denne fugtige luft og får derfor mindre nedbør.

Når sommeren indfinder sig, bringer varme og fugtige vinde fra Stillehavet især regn til områderne på den østlige side af bjergene. Selvom Japan på sin vis påvirkes af monsuner, er der ikke en tydelig opdeling i regn- og tørkeperioder, som du for eksempel kan opleve i Thailand. Men generelt regner det mest i sommermånederne. Særligt i Tokyo og de andre storbyer kan den fugtige sommervarme med temperaturer op over 30 grader føles trykkende. Risikoen for tyfoner er størst i den sidste del af sommeren, typisk august. De påvirker oftest den sydlige del af landet, men når nogle gange også op omkring hovedstaden.

Forårsmånederne marts til maj er kendetegnede ved deres mildhed og de spektakulære kirsebærblomster, sakura, der skaber en magisk atmosfære over hele landet. Sommeren, fra juni til august, kan være varm og fugtig, men det er også tiden for farverige festivaler og fyrværkeri. Efteråret, september til oktober, byder på behagelige temperaturer og landskaber i flammende røde og gyldne nuancer, især i de bjergtagende regioner som Kyoto. Vinteren, fra december til februar, er ideel for dig, der elsker sne og ønsker at udforske Japans berømte skisportssteder eller at nyde de mange magiske vinterlysudsmykninger.

Det bedste tidspunkt at rejse til Japan

Foråret og efteråret er takket være de milde temperaturer (omkring 20 grader) og moderate luftfugtighed de mest populære måneder at rejse til Japan i. Vær opmærksom på, at der især i kirsebærblomstsæsonen (normalt omkring april) kan være meget travlt på nogle destinationer.

Vil du nyde strandene på Okinawa, er vandet normalt behageligt varmt fra omkring april til oktober.

Markeder og shopping

Shopping i Japan er en oplevelse for sig. Du kan fordybe dig i både de nyeste gadgets eller traditionelt håndværk. I Tokyo kan du eksempelvis bruge lang tid på at udforske kvartererne Shibuya og Harajuku, der har talrige stormagasiner med noget for alle, men især alt det seneste indenfor mode. Det er i Shibuya, at du finder den berømte fodgængerovergang, som er omgivet neonreklamer og gigantiske videoskærme. Det er nok et af de mest fotograferede steder i den store hovedstad, Japans svar på Times Square i New York.

Ligeledes i Tokyo er kvarteret Ginza kendt for at tilbyde en mere eksklusiv shoppingoplevelse med designerbutikker og luksusvarer. Er du interesseret i at se den nyeste teknologi, bør du sigte efter Akihabara, kendt som “Electric Town”. Det er ikke blot stedet elektronikfans, men også et slaraffenland for anime, manga og retro-spilarkader.

Det er ikke kun i Japans hovedstad, at du kan shoppe amok. For en livlig atmosfære med en god blanding af shopping og natteliv, er for eksempel Osaka’s Dotonbori også et godt valg. Ønsker du at finde et traditionelt japansk souvenir, er Kyoto’s Nishiki-marked et skatkammer af lokale specialiteter, kunsthåndværk og kimonoer. For håndværk af høj kvalitet kan det også anbefales at rejse til byer som Kanazawa eller Takayama, hvor du kan finde smukt keramik, fint lakarbejde og håndvævet tekstil. Også japanske turister køber gerne lokale souvenirs, når de rejse i deres eget land. Det er derfor næsten altid nemt at finde butikker i nærheden med sådanne produkter fra egnen.

Prisniveauet i Japan

Japan har et ry for at være et dyrt land at rejse i. Det er dog – særligt med danske øjne – en sandhed med modifikationer. Siden 1980’erne har priserne i resten af (den vestlige) verden efterhånden indhentet eller ligefrem overhalet de japanske. I forhold til priserne herhjemme er det for eksempel ikke nødvendigvis dyrt at spise ude i Japan, medmindre du vælger en fin gourmetrestaurant. Omkostningerne ved at rejse i Japan varierer dog fra sted til sted, hvor hovedstadsområdet generelt er dyrere end resten af landet.

Valuta

Den japanske yen (¥ eller JPY) svarer i skrivende stund til omkring 5-6 danske øre. I modsætning til, hvad vi efterhånden er vanrt til herhjemme, bruger man i Japan stadig i høj grad kontanter i dagligdagen. Der er i disse år ganske vist flere og flere butikker, restauranter og hoteller, som modtager internationale kreditkort. Men særligt hvis du rejser til mindre byer og mere afsides områder er det nærmest en nødvendighed at have godt med kontanter med sig.

Der er heldigvis hæveautomater mange steder i Japan, især ved kiosker og på togstationer. Der er også banker, men det er ofte en ganske langsom og omstændelig proces at bruge dem. Har du brug for at veksle kontanter, er det bedre at finde et vekselbureau.

Transport i Japan

Den offentlige transport i Japan er kendt for sin effektivitet, punktlighed og renlighed. Som turist er det derfor nemt at rejse rundt i landet. Især de japanske tog er verdensberømte med det ikoniske højhastighedstog, Shinkansen, som en imponerende kronjuvel. Shinkansen, der også er kendt som et “Bullet Train” på grund af sin form og hastighed, forbinder de store byer på Honshu, Kyushu og Hokkaido, og gør det muligt at rejse fra Tokyo til Osaka på under 3 timer. Derfor er indenrigsfly mindre benyttede, men dog nødvendige til for eksempel at rejse fra Tokyo til Hokkaido og/eller Okinawa.

Udover Shinkansen kan du rejse rundt i Japan med et omfattende netværk af lokale og regionale tog. Selv de mest afsidesliggende områder er således tilgængelige med offentlig transport. Især fordi busser komplementerer tognetværket og dækker de områder, som toget ikke når ud til.

Med et såkaldt Japan Rail Pass kan du rejse ubegrænset rejse på de fleste tog, inklusive Shinkansen, hvilket kan gøre det til en god investering for dig, der planlægger at udforske bredt. Prisen på dette togpas er dog fornylig blevet sat op, så fordelen er ikke længere så stor.

Taxier er der også mange af i Japan og er også en praktisk og pålidelig måde at komme rundt på, både i de travle storbyer og i mere landlige områder. De er naturligvis særligt nyttige til at nå destinationer, der ikke er dækket af offentlig transport. Du kan også vælge at leje en bil. Billeje giver dog sjældent mening inde i byerne, hvor den offentlige transport er god og trafikken tæt. Men vil du for eksempel udforske landlige områder på egen hånd eller den tyndt befolkede ø Hokkaido, kan en lejebil være et godt valg.

Sport og træning

Japanerne er tossede med sport. Nationalsporten, sumobrydning, og kampsport som judo og karate er bare nogle af de mange sportsgrene, som er en vigtig del af japansk kultur. Baseball, som amerikanere bragte hertil i 1800-tallet, er for eksempel også meget populær.

Japan er kendt for sin storslåede natur og bjergrige terræn. Ikke så overraskende er vandring derfor også en yderst populær aktivitet blandt både lokale og besøgende. Med utallige vandreruter, der strækker sig fra det nordlige Hokkaido til det sydlige Okinawa, har du rig mulighed for at opleve landets natur og smukke landskaber til fods. Turen op ad Mount Fuji er en af de mest populære vandreture, som tiltrækkende tusindvis af vandrere hvert år. Det er dog blot én af mange muligheder for at opleve Japan fra dets mest betagende vinkler på en vandretur.

Golf er ligeledes en populær sport i Japan, hvor du finder et væld af golfbaner af høj klasse. Disse ligger ganske vist ofte en til to timers kørsel fra nærmeste større by. Men er du entusiastisk golfspiller, er det turen værd for at spille en runde i betagende omgivelser.

Den lange kystlinje indbyder mange steder til forskellige vandsportsaktiviteter. Især surfing, snorkling og dykning er populært langs både Stillehavskysten og Det Japanske Hav. Både som nybegynder og erfaren vandhund kan du bruge ferien på spændende udfordringer på vandet.

Sidst, men ikke mindst, er der i de større byer utallige fitnesscentre samt steder, hvor du kan prøve kræfter med alt fra bordtennis til sportsklatring. Der er med andre ingen undskyldning for ikke at holde formen ved lige på rejsen til Japan!

Flyrejsen og transfer

Du vil typisk flyve til Narita Airport (NRT) eller Haneda Airport (HND) nær Tokyo, alternativt Kansai Airport (KIX) nær Osaka. Der er gode flyforbindelser (med mellemlanding) fra Skandinavien til Japan. Uanset hvornår på året du ønsker at rejse, vil det derfor normalt være nemt at finde flyforbindelser, der passer.

Både med offentlig transport (tog og bus) og taxi er det nemt at komme videre fra lufthavnen til din endelige destination. Hvis du ønsker, er det også muligt at arrangere privat transfer.

Scroll to Top