Turtle Island – en ”once in a lifetime” oplevelse i Malaysia

Forside » Malaysia » Turtle Island - en ”once in a lifetime” oplevelse i Malaysia
Fremragende 5 stjerner

Intro tekst

Turtle Island er en ”once in a lifetime” oplevelse og det er næsten overflødigt at skrive at det er en fantastisk oplevelse for børn at overvære. Til du får fast grund under fødderne i Sandakans lufthavn er der ikke langt til eventyret starter.

Du bliver mødt af en guide i lufthavnen, kørt ned til et mindre havneområde ved Sandakan og herfra er det cirka en time i speedbåd ud til en mindre øgruppe. Vi skal besøge den største af de små øer også kaldet Selingan.å vejen ud passerer vi et stort boligonråde ude i vandet. Hundredevis af træhuse på stilke udgører en hel forstad for sig selv. Vi passerer et par enkelte meget små eksotiske øer med sandstrand hele vejen rundt – og så er vi også ved at være tæt på turtle island.

En lille ø på en kvadratkilometer skal være vært for os i knap et døgn. Og sikke en vært. Det er paradis strand af højeste klasse hele vejen rundt om øen. Der kan bades og snorkles på cirka en trediedel af stranden som er hegnet ind ude i vandet. Det anbefales ikke at bade andre steder på øen da der er en del  havslanger i vandet. Og de er giftige.

Men den del der kan bades på er strandkvalitet som faktisk ikke fåes bedre. Turtle Island ER drømmen om den perfekte badestrand.
Overnatning er simpel og pæn. Der er hvad der skal være i træhusene. Aircondition og vifte og rent sengetøj. Hvad skal man med mere i de omgivelser! Måske lige en god frokost buffet og en svalende Carlsberg, som er eneste øl der bliver solgt på øen.

Det er næsten kun en fordel at skildpadderne kun kommer på land om aftenen når temperaturen er lavere. Så har man hele dagen på stranden til at bade, snorkle og solbade og fundere lidt over hvad der gemmer sig på øerne få kilometer væk, som udgører den geografiske start på det enorme ørige Phililipinerne. Vi er langt ude.

Ovenpå anstengelserne på stranden er det tid til en velfortjent buffet. Nyd friskfanget makrel eller velsmagende kylling sammen med forskellige variationer af grøntsager.

En del har ventet spændt på det som de egentlig er kommet for. Det er det fantastiske naturfænomen når de kæmpe havskildpadder går på land for at lægge æg. Det gør de bedst på kun tre småøer i denne del af Asien, hvor betingelserne er optimale.

Fænomenet forgår fra solnedgang til daggry og allerede kl. 19.20 lyder meldingen at vi kan komme ud og se en skildpadde der er gået på land og skal til at lægge æg. Det er først når de er igang med æglægningen at vi må overvære det. Forstyrres skildpadderne af mennesker mens de går op på land, risikerer man at de vender om.

Under æglægningen er de i en tranceagtig tilstand og kun derfor kan det lade sig gøre, at vi får lov at overvære det.  Vi ser den mægtige padde lægge 26 æg og så er seancen slut og vi bliver ført væk fra stranden så padden igen kan få ro.  Æggene tages op og føres til et sikkert område hvor vi er med når de graves ned på ny. Efter 7-8 uger brydes skallen og skildpaddeungerne kan starte deres barske start på livet. Vi oplever denne aften 42 skildpaddeunger blive sat fri i vandkanten, hvoraf 0,01% overlever det første år.

Fra dette kuld har to af skildpaddeungerne problemer med at navigere mod vandet. De har ikke gode odds for at overleve.
Turtle Island er en ”once in a lifetime” oplevelse og det er næsten overflødigt at skrive at det er en fantastisk oplevelse for børn at overvære.

Oplevelsen rundes perfekt af næste morgen når vi forlader øen med speedbåd. Efter et par minutter stoppes motoren. Tredive meter fra os ser vi to kæmpe havskildpadder parre sig i vandet, hvilket er  sjældent at opleve.  Vi har lige en times tid i speedbåden til at fordøje indtrykkene fra Selingan inden turen fortsættes til Borneos Jungle.

Rejsen inkluderer


Fra kun 00.000,- pr. pers.
Gælder ved min. 4 rejsende

Kort over rejsen

Klik på kortet og få det vist i stor størrelse, eller klik her for at få det åbnet i Google Maps

Rejseprogram

Fold alle ind

Dag 1:

Marie

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen!

…og jeg vil gøre mit bedste for, at du får en god ferie.

Marie er specialist på en anden måde end Sidse og Jakob, når talen falder på Thailand. For hun elsker at nørkle og ved derfor ‘meget om lidt’ – og er blevet ekspert i at spotte et godt hotel på flere kilometers afstand med lukkede øjne.

Ring til os:
42 64 49 47

Prisoversigt på rejsen

Priserne er vejledende og baseret på 2 voksne i delt dobbeltværelse.

Afrejse i denne periode
Pris pr. person v. 2 voksne
Pris pr. barn u. 12 år
Afrejse i denne periode
Pris p.p. v. 2 voksne
Fra 0,-
Pris pr. barn u. 12 år
Fra 0,-
Afrejse i denne periode
Pris p.p. v. 2 voksne
Fra 0,-
Pris pr. barn u. 12 år
Fra 0,-
Afrejse i denne periode
Pris p.p. v. 2 voksne
Fra 0,-
Pris pr. barn u. 12 år
Fra 0,-

Lignende rejser

5 stars

Det hele fungerede perfekt Vi havde en god dialog med Jacob, han planlagde en rigtig god ferie til os, ligesom vi ønskede den…

Henrik Glintborg — 13/08/2023

5 stars

Netop kommet hjem fra en fantastisk rejse til Khao Lak, Khao Sok, Phi Phi og Koh Lanta. Alt vedr. turen levede op til…

Birgit Borup — 15/03/2023

5 stars

Vi har netop afsluttet en meget veltilrettelagt rundrejse i dejlige gæstfrie Thailand. Vi har været 3 generationer afsted…

Ole Olsen 25/02/2023

5 stars

Stor ros til Thailand Tours for at arrangere en fantastisk tur til Thailand. Inden bestilling af turen havde vi flere samtaler med Jakob..

JS — 11/02/2023

Scroll to Top