Taman Negara Nationalpark – Malaysia

Forside » Malaysia » Taman Negara Nationalpark - Malaysia
Fremragende 5 stjerner

Intro tekst

Har man sagt Malaysia siger de fleste også Taman Negara. Nationalparken som ligger nogenlunde midt i Malaysia er et af højdepunkterne på en Malaysia rejse og beliggenheden mellem Kuala Lumpur og eksempelvis Perhentian Island gør Taman Negara til et oplagt stop på vejen.

Vi anbefaler en 3 dages tur som enten kan starte i Kuala Lumper men også fra Perhentian Island, hvis Malaysia også står på badeferie.

I Taman Negara får du storartet natur. Du kommer til at opleve naturfolk, som de fleste nok ikke troede eksisterede længere, samt mulighed for at opleve eksotiske dyrearter – måske på vandreturen gennem trætoppe via en såkaldt ”canopy-walk” i træerne.

Regnskoven i Taman Negara National Park er noget af det ældste i verden og eksperter mener at der har været regnskov her i 130 mio år. Så vil du have gode naturoplevelser med på rejsen samtidig med god komfort så er Taman Negara et virkelig godt bud.

Taman Negara 3 dage / 2 nætter

Dag 1 :

Du bliver afhentet på dit hotel i Kuala Lumpur kl. 08.00. Herefter går turen i bus til byen Tembeling, hvor der bliver serveret en lokal frokost.  Efter frokost kan du læne dig tilbage og nyde en af turens højdepunkter. Du stiger ombord i en longtailboat og de næste par timer går det raskt ned af floden, hvor du har regnskoven tæt på undervejs. Indimellem vil du måske se et par fisk springe og se enkelte fiskere på arbejde. Ellers kommer du længere og længere væk fra civilisationen. En smukkere indgang til Kuala Tahan,  hvor der er ankomst mellem 16.00 og 17.00 PM, får man næppe.

Vi anbefaler overnatning på Mutiara Resort som er det eneste sted der ligger i selve junglen, eller på Rainforest Resort som ligger i forlængelse af byen, men ligeledes er et rigtig dejligt sted. Efter check in og lidt tid til afslapning er der aftensmad på ”floating restaurant”, hvor der bliver vist en lille film om Taman Negara.

Kl. 20.00 ca er det tid til ”night jungle walk” med en af de meget erfarne guider (husk lommelygte). Denne tur er ikke for de der er bange for kryb. Vi er jo i junglen så man kan forvente lidt af hvert. Men frygt ej – Næsten hele turen går man sammen med guiden på afmærkede anlagte stier konstrueret af træ, så man er en anelse hævet over skovbunden. Der er vilde elefanter i området, men det er ikke sandsynligt at man ser dem. Der er endda tigre og pantere, men det er meget usandsynligt at de skulle være i nærheden, da de undgår områder med menneskelig aktivitet. Mindre kan også gøre det.

Der er god mulighed for at spotte slanger og der er garanti for at guiden indimellem lyser ned i en træstamme og frem dukker eksempelvis skorpioner næsten på størrelse med menneskehænder. Du vil se edderkopper og måske en fredfyldt fugl der sidder og sover i et træ foran dig. Pludselig lyder nogle dybe hyl. Guiden standser forundret op. Det er lyde han ikke har hørt før, og han beslutter roligt at det er bedst at gå.  Det viser sig sandsynligvis at være et rådyr der er kommet væk fra flokken. Og nej, det var ikke for at imponere turisterne.
Sidstnævnte flok – eller en anden flok  rådyr kan let skimtes med lommelygte når man kravler op i udsigtstårnet Tahan Hide og lyser ud i natten.

Dag 2 :

”Er der nogen der har højdeskræk?  lyder det fra guiden før  ”The Canopy Walk”. For når man først er kommet op op er der ingen vej tilbage truer han for sjov.

I Taman Negara har man simpelthen bygget en vandresti oppe i luften fra træ til træ. Med sine 530 meter er det den længeste i verden. Man går enkeltvist fra træ til træ så hængebroen, som det jo i virkeligheden er, ikke skal vippe for meget. Turen tager ialt en halv times tid. Når man står 40 meter oppe i luften kan det godt give et sug i maven. Måske var det derfor at flere på vores tur ikke så et ærligt egern, da der blev brugt flest kræfter på at holde tungen lige i munden. Lad det være sagt.  ”The Canopy Walk” er en fantastisk gåtur og de fleste børn vil elske både mødet med skorpionen og mødet med junglen set fra oven.

Ingen jungle uden en vandretur. Efter turen i luften er det tid til en gang ”light trekking”. På vandreturen op til Bukit Teresek er det vigtigt at have vand med for det giver sved på panden at gå opad i junglen. Belønningen kommer lige på det tidspunkt, hvor de fleste tænker at nu gider de egentlig ikke at gå længere. Udsigten til Mount Tahan er storslået hvis vejret er klart. Og det er det tit.  Nedturen er selvsagt lettere og humøret højt hos specielt de mindre børn som sagtens kan klare det, men alligevel føler at de har sejret endnu engang.

Efter lunch og afslapning bliver det endnu mere afslapning om eftermiddagen når Orang Asli landsbyen besøges.  Man bliver gennemblødt på turen der varer ca. 20 minutter da der er bølgegang på netop denne del af floden. Men det giver kun en ekstra dimension på det hele. Orang Asli landsbyen består af et par hundrede mennesker og man bliver lidt forundret over at det faktisk er jægere og samlere der bor her, og som stadig jæger med bue og pil og bytter sig frem til de fornødenheder de har brug for.  Ingen elektricitet, generatorer, træk og slip og derfor heller ingen TV antenner som stikker op, hvilket ellers er helt naturligt i selv de fattigste områder i Asian.

De indfødte bor ganske enkelt i træ/siv hytter og det eneste der egentlig adskiller dem fra jægere og samlere i datiden er kontakten til omverdenen. Landsbyen er som et levende frilands museum blot med den forskel at stedet her ikke er museum.

I landsbyen kan du som eneste ”aktivitet” lære at præcisions skyde med landsbybeboernes fornemste våben som er pusterøret. De vil også vise dig hvordan de udvinder gift til pilene, så de kan nedlægge deres bytte.

Aftenen byder på afslapning og endnu en overnatning på valgte resort.

Dag 3 :

Efter morgenmaden går det, mæt af oplevelser, efter eget valg enten mod hovedstaden Kuala Lumper, charmerende Cameron Highlands eller badeferie på Perhentian Island eller Langkawi.

Rejsen inkluderer


Fra kun 00.000,- pr. pers.
Gælder ved min. 4 rejsende

Kort over rejsen

Klik på kortet og få det vist i stor størrelse, eller klik her for at få det åbnet i Google Maps

Rejseprogram

Fold alle ind

Dag 1:

Marie

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen!

…og jeg vil gøre mit bedste for, at du får en god ferie.

Marie er specialist på en anden måde end Sidse og Jakob, når talen falder på Thailand. For hun elsker at nørkle og ved derfor ‘meget om lidt’ – og er blevet ekspert i at spotte et godt hotel på flere kilometers afstand med lukkede øjne.

Ring til os:
42 64 49 47

Prisoversigt på rejsen

Priserne er vejledende og baseret på 2 voksne i delt dobbeltværelse.

Afrejse i denne periode
Pris pr. person v. 2 voksne
Pris pr. barn u. 12 år
Afrejse i denne periode
Pris p.p. v. 2 voksne
Fra 0,-
Pris pr. barn u. 12 år
Fra 0,-
Afrejse i denne periode
Pris p.p. v. 2 voksne
Fra 0,-
Pris pr. barn u. 12 år
Fra 0,-
Afrejse i denne periode
Pris p.p. v. 2 voksne
Fra 0,-
Pris pr. barn u. 12 år
Fra 0,-

Lignende rejser

5 stars

Det hele fungerede perfekt Vi havde en god dialog med Jacob, han planlagde en rigtig god ferie til os, ligesom vi ønskede den…

Henrik Glintborg — 13/08/2023

5 stars

Netop kommet hjem fra en fantastisk rejse til Khao Lak, Khao Sok, Phi Phi og Koh Lanta. Alt vedr. turen levede op til…

Birgit Borup — 15/03/2023

5 stars

Vi har netop afsluttet en meget veltilrettelagt rundrejse i dejlige gæstfrie Thailand. Vi har været 3 generationer afsted…

Ole Olsen 25/02/2023

5 stars

Stor ros til Thailand Tours for at arrangere en fantastisk tur til Thailand. Inden bestilling af turen havde vi flere samtaler med Jakob..

JS — 11/02/2023

Scroll to Top