Orangutanger, skildpadder og badeferie på Borneo

Forside » Malaysia » Borneo » Orangutanger, skildpadder og badeferie på Borneo
Fremragende 5 stjerner

Intro tekst

På denne utrolige rundrejse, skal I udforske Borneos utrolige natur og dyreliv, samt dykke ned i den meget spændende historie og kultur.

Efter en uge med utrolige oplevelser, slutter I rejsen af med badeferie på et af vores favorit hoteller, enten ved den smukke Pantai Dalit strand eller på den smukke tropiske paradis ø Gaya Island.

Dag 1: Ankomst til Kota Kinabalu
Når I ankommer til Kota Kinabalu, bliver I hentet i lufthavnen og kørt til Hotel Sixty3. Det ligger perfekt, meget centralt og tæt på både havnefronten og det berømte marked, Gaya Street Marked. Alle værelserne er rummelige og har bl.a Wi-Fi, TV, minibar og safe deposit box. Dagen er til fri disposition.

Kota Kinabalu, som næsten blev totalt ødelagt under Anden Verdenskrig, er opkaldt efter Kinabalu bjerget, hvis forrevne tinder I kan se i horisonten. Kota Kinabalu er en charmerende og hyggelig by, hvorfra der er en smuk udsigt til øerne ud for kysten. Kota Kinabalu er en by på vej ind i det 21. århundrede, men dens gamle koloniale charme og historie lever stadigt i bedste velgående.

I vil hurtigt bemærke den venlige lokalbefolkning, den blomstrende kunst og musikscene og et rigt udbud af kulinariske oplevelser, om det er travle gadekøkkener eller fine restauranter. Ved siden af futuristiske nye indkøbscentre og dyre lejlighedskomplekser, ligger travle lokale markeder, fyldt med fisk, krydderier, frugt og friske råvarer. Ved havnefronten kan man opleve travle fiskere og om aftenen når solen går ned, kan I opleve en fantastisk solnedgang og et fantastisk udbud af lækker seafood, på en af de lokale restauranter. Overnatning på Hotel Sixty3.

Dag 2-3: Kota Kinabalu (M)
Der er ingen program, dagene er jeres egne, til at gå på opdagelse på egen hånd. Der er masser af spændende ting at udforske i Kota Kinabalu og oplandet byder på masser af udflugtsmuligheder. I kan f.eks tage en bådtur til Tunku Abdul Rahman Marine Park, besøge Klias wetlands eller Kinabalu Park World Heritage Site. I kan besøge Poring Hotsprings, få gang i adrenalinen og tage på white water rafting på Kiulu eller Padas floden. I kan hoppe på en mountainbike og besøge Dusun folket i Tamparuli, opleve Kiulu dalens mange små landsbyer, floder og rismarker på QUAD bike eller udforske Magic Coral ved Mamutik Island i havkajak. Overnatning på Hotel Sixty3.

Dag 4: Kota Kinabalu – Sandakan – havskildpadder på Selingan Island (M/F/A)
Efter en tidlig morgenmad, bliver I hentet og kørt til lufthavnen. Herfra flyver I til Sandakan, hvor I bliver hentet og kørt til anløbsbroen. Her går I ombord i en speedbåd, som sejler jer til Selingan Island (ca. 1 time).

Når I ankommer til Selingan Island, bliver I indlogeret i jeres hytte, hvorefter I spiser en dejlig frokost. Resten af dagen kan I bruge på at udforske øen, snorkle i det klare vand eller til at slappe af på stranden. Om aftenen spiser I middag, hvorefter en park ranger henter jer. Sammen går I ned til stranden, hvor I kan opleve de grønne havskildpadder, der kommer i land for at lægge æg, samt overflytning af ægene til rugeriet og udsætning af baby skildpadder. Overnatning i hytter.

Bemærkning:
Sejlturen til Selingan Island foregår med båd over Sulu havet. Hvis den lokale arrangør vurderer at de lokale vejrforhold bringer jeres sikkerhed i fare, kan turen blive annulleret. Skulle turen blive annulleret på grund af ugunstige vejrforhold, bliver der arrangeret en alternativ tur. Hverken vi eller den lokale agent er ansvarlig for kompensation i tilfælde af annullering på grund af lokale vejrforhold.

Dag 5: Selingan Island – Sandakan – Sepilok – Sukau Rainforest Lodge (M/F/A)
Efter morgenmaden, sejler I tilbage til Sandakan, hvor I bliver hentet og kører til Sepilok Orang Utan Rehabiliteringscenter. Her starter I med en orientering omkring orangutangerne og rehabiliteringsindsatsen på centret, før I går en tur igennem regnskoven, for at opleve fodringen af orangutangerne.

Efter jeres første møde med de godmodige orangutanger, besøger I det tilstødende rehabiliterings center for solbjørne. Centeret åbnede i 2008, med det formål at rehabilitere solbjørne og skabe bevidstehed omkring situationen for disse vidunderlige og udrydningstruede bjørne. I har tid til at gå rundt på centret, hvor I på de informative skilte, kan læse mere om rehabiliterings projektet.

I spiser frokost på en lokal restaurant og kører I tilbage til Sandakan. Herfra går I ombord på en lokal båd og sejler op ad Sabahs længste flod, Kinabatangan. Den 2-3 timer lange bådtur giver jer rig mulighed, for at opleve den smukke natur og det rige dyreliv langs floden. Sukau regnskov og Kinabatangen floden er hjem for otte arter af næsehornsfugle, 300 andre fuglearter, pygmæ elefanter, 10 primater og en naturlig mangfoldighed, hvis lige I ikke finder andre steder i verden.

Efter en oplevelsesfyldt sejltur, ankommer I til vores favorit sted, den National Geografic prisvindende lodge, Sukau Rainforest Lodge, hvor I bliver I indlogeret. Herefter skal I ud og opleve det lokale dyreliv. I tager på et flodcruise i lokalområdet og vender tilbage til lodgen i tide til at nyde en dejlig middag ved floden. Efter middag vil en lokal natur guide vise et diasshow og give jer information om området og dyrelivet. Overnatning på Sukau Rainforest Lodge.

Dag 6: Sukau Rainforest Lodge (M/F/A)
I bliver vækket af junglens lyde og tager på en sejltur op ad floden til den halvmåneformede Kelenanap Oxbow sø. Søens økosystem er forskellig fra flodens og et fristed for dyr og planter, på grund af den afsides og beskyttede beliggenhed. I er tilbage på lodgen i tide til at spise morgenmad. Efter morgenmaden går I sammen med jeres guide, en tur langs stedets natursti, Hornbill boardwalk. Under gåturen vil I opleve junglens forunderlige planteliv, alt imens jeres guide forklarer om deres medicinske brug og om hvordan de lokale anvender dem i hverdagen.

I spiser frokost på lodgen, før I tager på endnu et flodcruise, for at opleve mere af det lokale dyreliv. Efter endnu et oplevelsesrigt flodcruise, vender I tilbage til resortet. I spiser middag på lodgen. Overnatning på Sukau Rainforest Lodge.

Dag 7: Sandakan – Kota Kinabalu (M/F)
I spiser morgenmad på lodgen og sejler derefter tilbage til Sandakan. Her spiser I frokost på en lokal restaurant, inden I bliver kørt i lufthavnen. Ved ankomsten til Kota Kinabalu, bliver I hentet og transporteret til jeres valgte hotel. Overnatning på Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa eller Gaya Island Resort.

Dag 8-13: Badeferie på Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa eller Gaya Island Resort (M)
Efter en uge med store natur og dyreoplevelser, kan I læne jer tilbage og fordøje alle de store indtryk og oplevelser. I kan se frem til en uges afslapning og badeferie på et af vores to absolutte favorit steder. Det fantastisk dejlige Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa, som ligger på fastlandet ved den smukke Pantai Dalit strand, med udsigt til Kinabalu bjerget og omgivet af naturreservat og 400 hektar tropisk skov.

Jeres andet valg er Gaya Island Resort, et skønt resort, smukt beliggende i Malohom bugten, på den smukke tropiske paradisø, Gaya Island. Gaya Island er en del af den beskyttede Tunku Abdul Rahman Marine Park og ligger idylisk placeret på en bjergside, omgivet af regnskov og ud til en smuk hvid sandstrand.

Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa
På Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa, kan I slappe af ved poolen, svømme, snorkle, dykke, sejle i havkajak, med katamaran eller på jetski. I kan windsurfe, paddleboarde, wakeboarde, stå på vandski, prøve kræfter med parasailing eller spille en runde golf på deres mesterskabs golfbane. I kan forkæle jer selv med massage og spa behandlinger, besøge det nærliggende naturreservat, udforske området til hest eller på cykel, fiske, spille tennis eller tage på spændende udflugter.

Gaya Island Resort
Gaya Island Resort
Tunku Abdul Rahman Marine Park udgøres af fem øer, hvoraf Gaya Island er den største. Marine parken har været et beskyttet naturreservat siden 1923. Øens interiør er dækket af oprindelig og uspoleret primærskov og byder også på mangrove skov. Øen er omgivet af beskyttede koralrev og har lange uberørte sandstrande, hvorfra man kan nyde en smuk solnedgang. Der ligger et marine center og et vildlivs center, hvor man rehabiliterer og udsætter havskildpadder, samt beskytter og rehabiliterer næseaber.

På Gaya Island Resort, kan I slappe af ved poolen, svømme, snorkle, dykke, sejle i havkajak eller forkæle jer selv med massage og spa behandlinger. I kan fiske, lære at lave mad, nyde BBQ på standen, tage på sunset cruise, udforske øens dyreliv og natur, besøge øens koloni af næseaber, marine centre eller tage på spændende udflugter.

Dag 14: Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa eller Gaya Island Resort – Kota Kinabalu (M)
Dagen er til fri disposition, indtil I bliver hentet og transporteret til lufthavnen, hvorfra I flyver hjem med kufferten fuld af uforglemmelige minder og fantastiske oplevelser.

Prisen inkluderer:

 • Transfer fra Kota Kinabalu lufthavn til hotellet.
 • 3 nætter på Hotel Sixty3 i super standard dobbeltværelse med morgenmad
 • Transfer fra hotellet i Kota Kinabalu til lufthavnen.
 • 1 nat på Selingan Island i twin-share værelse med helpension.
 • 2 nætter på Sukau Rainforest Lodge i superior dobbeltværelse med helpension.
 • Transfer fra Kota Kinabalu lufthavn til hotellet.
 • Engelsk talende lokalguide på ture og udflugter.
 • 7 nætter på Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa i deluxe garden view dobbeltværelse eller på Gaya Island Resort Bayu villa, begge med morgenmad.
 • Transfer fra hotellet til Kota Kinabalu lufthavn.
 • Ture, udflugter, transport og entreer, som beskrevet i programmet.
 • Måltider som beskrevet i programmet (M: Morgenmad, F: Frokost, A: Aftensmad).
 • Engelsktalende lokal guide på ture og udflugter, som nævnt i programmet.
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:

 • Internationale flybilletter
 • Indenrigs fly Kota Kinabalu – Sandakan r/t (ca. 1000-1200 kr)
 • Andre måltider end dem nævnt i programmet
 • Entreer, transport, ture og udflugter, som ikke er nævnt i programmet
 • Udgifter af personlig karakter, såsom drikkevarer, drikkepenge, souvenirs og vasketøj osv.
 • Malaysisk turist skat. p.t på MYR 10 / DKK 16 pr værelse pr nat, som betales lokalt.
 • På Gaya Island Resort opkræves der et bevaringsgebyr, p.t på MYR 32 / DKK 52 for den første overnatning og MYR 22 / DKK 36 for efterfølgende overnatninger for hver gæst, herunder børn. Bevaringsgebyret er et bidraget til Sabah National Parks og går til at bevare det rige økosystem i regionen.

OBS:

 • Der er ingen hæveautomater i Sepilok eller Sukau. Så hvis I skal bruge kontanter, så hæv i Sandakan før turens begyndelse.
 • Skulle der ikke være plads på de navngivne hoteller, bliver overnatningen på et hotel af samme standard.
 • Selingan Island opkræver et annulleringsgebyr på dkk 500 pr værelse, hvis værelset annulleres efter bekræftelse.
 • Der forekommer værelsestillæg på helligdage og under højsæsonen, Samt tillæg for obligatoriske jule og nytårsmiddage på hotellerne
 • På Selingan Island opkræves et kamera gebyr på 10 MYR / 16 DKK. Brug af video og blitz er forbudt.
 • På Selingan Island indkvarteres man i enkelt eller tosengsværelser, tresengsværelser er ikke mulige.
 • I visse perioder kan der være minimumsophold (f.eks 3-5 nætter) på nogle hoteller pga messer eller højtider/helligdage, dette oplyses ved bekræftelse
 • Alle priser er med forbehold i tilfælde af ændringer i brændstoftillæg, afgifter, lokale skatter, transportomkostninger, entréer mv
 • Klimaet er tropisk, varmt og fugtigt – derfor anbefales det at have let tøj på der hurtigt kan tørre. Det skal dog nævnes at der på hoteller, i shopping centre og i offentlige bygninger er aircondition, og derfor en noget køligere temperatur end udenfor – her kan det være praktisk med en trøje. En god, generel tommelfinger regel er at klæde sig som de lokale gør.
 • Den bedste tid at besøge Borneo på er i tørtiden, imellem januar og maj.

Rejsen inkluderer


Fra kun 00.000,- pr. pers.
Gælder ved min. 4 rejsende

Kort over rejsen

Klik på kortet og få det vist i stor størrelse, eller klik her for at få det åbnet i Google Maps

Rejseprogram

Fold alle ind

Dag 1:

Marie

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen!

…og jeg vil gøre mit bedste for, at du får en god ferie.

Marie er specialist på en anden måde end Sidse og Jakob, når talen falder på Thailand. For hun elsker at nørkle og ved derfor ‘meget om lidt’ – og er blevet ekspert i at spotte et godt hotel på flere kilometers afstand med lukkede øjne.

Ring til os:
42 64 49 47

Prisoversigt på rejsen

Priserne er vejledende og baseret på 2 voksne i delt dobbeltværelse.

Afrejse i denne periode
Pris pr. person v. 2 voksne
Pris pr. barn u. 12 år
Afrejse i denne periode
Pris p.p. v. 2 voksne
Fra 0,-
Pris pr. barn u. 12 år
Fra 0,-
Afrejse i denne periode
Pris p.p. v. 2 voksne
Fra 0,-
Pris pr. barn u. 12 år
Fra 0,-
Afrejse i denne periode
Pris p.p. v. 2 voksne
Fra 0,-
Pris pr. barn u. 12 år
Fra 0,-

Lignende rejser

5 stars

Det hele fungerede perfekt Vi havde en god dialog med Jacob, han planlagde en rigtig god ferie til os, ligesom vi ønskede den…

Henrik Glintborg — 13/08/2023

5 stars

Netop kommet hjem fra en fantastisk rejse til Khao Lak, Khao Sok, Phi Phi og Koh Lanta. Alt vedr. turen levede op til…

Birgit Borup — 15/03/2023

5 stars

Vi har netop afsluttet en meget veltilrettelagt rundrejse i dejlige gæstfrie Thailand. Vi har været 3 generationer afsted…

Ole Olsen 25/02/2023

5 stars

Stor ros til Thailand Tours for at arrangere en fantastisk tur til Thailand. Inden bestilling af turen havde vi flere samtaler med Jakob..

JS — 11/02/2023

Scroll to Top