Hvorfor lige netop Lotus som symbolet på Vietnam?

 

Lotus er en ganske særlig blomst som lever i mudder, men det har en god lugt til trods den opvækst i mudder. Dette ses som symbolet på en retskaffen mand, som vokser op under vanskelige og fattige kår, men som trodser sine dårlige kår og trækker sig selv op for at ende som en succesfuld borger, der bidrager positivt til samfundet.

 

symbol of vietnam

 

Derudover er lotus en sund og nyttig blomst, der bringer mange fordele for mennesker. Ifølge forskerne, kan lotus bl.a. reducere kolesterol, stdelicate food of vietnamyre sukker niveau i blodet, reducere fedt niveau i blodet, frigive spændinger, reducere blodtrykket, god for huden og styrke knoglen, forebygge hjertesygdomme, anti-infektion, reducere vægten, styrke immunforsvaret system, hjælpe med at kontrollere blodsukker, reducere fedtet i blodet, reducere blodtrykket. Samtidig siges den at være god for huden og styrke knoglen, forebygge hjertesygdomme, reducere vægten og styrke immunforsvaret. I Vietnam bruger vi Lotus til mange formål, og vi bruger alt fra roden til blomsten. Der er ikke noget, der skal gå til spilde denne fantastiske plante. Vi bruger lotus roden til madlavning af vegetarisk suppe, den kan indgå i gryderet eller syltes.

 

Blomstens lilla stilk kan bruges i mange lækre retter såsom lotus salat medrejer og svinekød, den evig populære hotpot mv. Stilken er sund nærig godt med fibre og er neutral i smagen. Det kan let kombineres med andre stærke ingredienser som en neutral baggrund.

 

 

Bladene kan bruges som en øko-venlig “wrap”. Dette har den været brugt til i mange år i Vietnam, længe før plast var opfundet. Den er mere miljøvenlig end papir, fordi det er 100% naturligt frembragt og har en god lugt, som fødevarer kan absorbere. Vi bruger lotus blade til indpakning af klister ris – som er en meget billig og populær morgenmad for de hårdtarbejdende, der har brug for et solidt måltid til at komme gennem arbejdsdagen.

 

Lotus flower meal

Kvinder fra Hue bruger lotus blade som et effektivt redskab til at lave deres berømte ret med dampet ris, der kan overbevise selv kræsne personer.  De bruger lotus frø, blomsten og blade i deres mad, og denne ret er en sikker nummer et på menuen for vegetarer.

 

Vietnam har en meget populær slags te, der er produceret ved at lade te “overnatte” inde i lotusblomster i nogle nætter, hvilket giver tid nok til at absorbere aromaen. Lotus te produceres i den ånd som karakteriserer landets te kultur, der kredser om begreber som filosofi, høflighed og respekt. Et ideelt sted at nyde den traditionelle lotus te er på verandaen. Folk, der drikker te sidder ved på nedsænkning af træ. Den ideelle baggrund er en lotusdam, hvor vinden bærer duften af lotus rundt. Te drikkere er til poesi, yoga eller lade sig indhylle i naturen.

 

Inde i lotus frøene er der en grøn del, der smager bittert, men har en fantastisk effekt for dem, der ikke kan sove eller oplever spændinger gennem længere tid. De bliver først tørret, og drikkes derefter som en te for at komme af med søvnløshed.

 

Anvendelsen af lotus demonstrerer vietnamesernes generelle evne til at anvende alle dele, og dermed minimere spild, og selv om det er en traditionel fremgangsmåde, som passer det fint med nutidens behov for at bruge ressourcerne fornuftigt.

 

Eco Vietnam