Når vi taler om vietnamesisk kultur er det uundgåeligt at komme ind på de lokale markeder, som fylder så meget af vietnamesernes dagligdag. Mødre går normalt til markedet hver dag eller mindst hver anden dag. Foruden det oplagte formål at få gode råvarer til en billig pris, så tjener markederne også sociale formål. Der tales meget, og der udveksles de sidste nyheder og også lidt sladder, som det sig hør og bør.

Det er slående for markedet, at det gøres meget for at varerne skal være så friske som muligt. Fiskene svømmer, krabber kryber rundt, og rejer hopper i spande, mens kyllinger kan høres fra små bure. Selvfølgelig er der nogle der også tilbereder og sælger mad, så der dufter af friske stegte fiskekager og stegt tofu. Duften trækker kunder til. Farverne på urter og grøntsager udgør markeder et smuk motiv. Symfonien af bodernes tilbud, som bliver sunget ud, og den summen fra folk, der handler og udveksler historier, er noget af det jeg savner allermest ved at være i Danmark. Det er dagligdagen, når den er som bedst

Markederne er også et godt sted for dig at prøve lokale gode fødevarer med rimelige priser. Der er hundredvis af hjemmelavede retter og desserter sælges af husmødre i madområdet. Der er langsigtede relationer mellem sælgere og købere, sælgergrupper og købergrupper er oprettet og forblevet gennem mange år. Min mor har gode leverandører til ris, fiskesauce og tørrede fødevarer på det lokale marked. Når som helst hun har brug for disse ting, kan hun ringe og de leverer den bedste kvalitet af varer med meget konkurrencedygtige priser. Normalt debiterer de ikke for leveringsgebyr, som koster næsten ingenting, men får lang levetid. Du kan nemt se nogle bønder, der sælger deres produkter høstet fra deres haver. Du kan købe en levende and og shoppe, når du venter, anden bliver dræbt og dræbt. Alle slags dyr kan købe, når de stadig er i live for at garantere sin friskhed. Vietnamesiske sælgere er også meget gode til tjeneste. Du vil modtage det kød du ønsker er skåret i stykker med dine krævede størrelser.

Det flydende marked I Cai Rang

Bac Ha marked