Familie rundrejse i Myanmar (Burma) – 9 Dage

Forside » Burma » Familie rundrejse i Myanmar (Burma) - 9 Dage
Fremragende 5 stjerner

Intro tekst

Forestil dig hvordan Thailand var for 30 år siden, så har du et billede af det smukke og fascinerende Burma. Gyldne pagoder, en smilende og imødekommende befolkning, munke i orange og røde klædedragter, cykeltaxier, imponerende tempelruiner og blanke søer. Her venter dig og hele din familie rigtig mange uforglemmelige rejseoplevelser.

Dag 1: Ankomst Yangon (-/-/-)

Ved ankomst til Yangon internationale lufthavn bliver du budt velkommen af guiden og transporteret til dit hotel. Hvert barn får en aktivitetsbog ved ankomst, der indeholder sjove og pædagogiske spil til at holde dem underholdt under opholdet.

Yangon, tidligere kendt som Rangoon, er en relativ rolig og charmerende by. Dens imponerende koloniale og åndelige arv gør det til én af de mest fascinerende byer i det Sydøstasien.
Dagen er til fri disposition.
Overnatning i Yangon.

Dag 2: Yangon (M/F/-)

Dagen starter med transport til Shwedagon pagoden. Børnene vil elske at besøge denne pagode, da der er mange sjove aktiviteter og interessante ting at lære. De kan ønske ved at smide mønter i skåle, give et bud på deres ‘dyrepost‘ og se de usædvanlige “neon” Buddhaer i hallen, hvor der foretages bønner.

Efter at have besøgt pagoden tager vi de østlige trapper til ‘munkemarkedet‘, hvor alt fra munkeklæder til almisseskåle sælges. Det er en farverig forestilling, som børnene vil elske.

Næste stop er ved Mahawizaya templet, hvor børnene har mulighed for at fodre fiskene. Fodring af tempelfiskene er en måde, hvorpå den lokale buddhist udmærker sig på, hvilket er et centralt aspekt af buddhismen. Det er også sjovt for børn, som kan se den gigantiske fisk komme op til overfladen for at få en bid mad.

Herfra bliver vi kørt til centrum til det fabelagtige Bogyoke marked, også kendt som Scott markedet. Bygningen er fyldt med boder, der sælger lokalt kunsthåndværk såsom marionetter, lakhåndværk og smykker. For at få din familie i den lokale ånd køber vi en traditionel longyi (sarong-lignende nederdel båret af mænd og kvinder) til alle og prøver thanaka (den lokale gule creme, der anvendes som solcreme). Tag et familiefoto – et perfekt minde om dagen i Yangon.

Herfra tager vi til Rangoon Tea House for at spise frokost. En moderne udgave af den traditionelle burmesiske tebutik. Rangoon Tea House byder på en række asiatiske retter i en historisk bygning i centrum. (For mere “selektive” smagsløg kan frokosten indtages på en restaurant, der serverer vestlige retter.)

Transport til Kandawgyi Sø. Vi går rundt om søbredden og nyder den rolige atmosfære og den fantastiske udsigt udover Shwedagon. Vi udleverer en rattanbold, så du kan prøve dine evner i chin lone, der er et lokalt spil, som mange familier spiller i parken. Eller du kan blot tage skoene af og slappe af i de fredelige omgivelser.

Resten af dagen er til fri disposition.
Overnatning i Yangon.

Dag 3: Yangon – Bagan (M/-/A)

Denne morgen kører vi til Yangon lufthavn for videre fly til Nyaung U lufthavn.

Familieferien fortsætter med en dag i Bagan med besøg til nogle af de 2000 pagoder samt udforskning af de lokale workshops og landsbyer.

Vi fortsætter til Ananda templet, der er et arkitektonisk mesterværk og ét af Bagan’s smukkeste templer. Ananda er bygget i tidlig Man-stil og indeholder to unikke Buddha billeder, hvis udtryk synes at ændre sig afhængig af afstanden, hvorfra statuen ses.

For dyreelskere stopper vi kort ved Lawkanandar reservat, hvilket er hjemsted for en familie af unikke stjerneskildpadder.

Vi kører til en traditionel lakhåndværk workshop, hvor der er mulighed for at se produktionen af én af Myanmars mest kendte kunsthåndværk. Få en dybdegående forståelse af de traditionelle teknikker, der anvendes til at fremstille de udsøgte udskårne mosaikæsker, bakker, tesæt og andre varer. Herefter er det børnenes tur til at male deres helt egen lak bordskåner. Én af håndværkerne vil hjælpe børnene med at blande deres egen kreativitet  med Myanmars tradition. Efter mesterværkerne er færdige, bliver de sat til side for at tørre og kan hentes senere på aftenen.

Vi tager herefter en pause på hotellet for at undslippe middagsheden med en svømmetur.

Tidligt på aftenen kører vi med hestevogn forbi Thatbyinnyu, det højeste tempel i Bagan, det massive Dhammayangyi tempel, der er kendt for sit bemærkelsesværdige murværk og Sulamani templet.

Vi nyder en uforglemmelig solnedgang over sletterne fra det øverste niveau af ét af templerne.

Aftensmad ved Nanda med dukketeater.
Overnatning i Bagan.

Dag 4: Bagan (M/F/-)

Efter morgenmaden besøger vi Nyaung U markedet, hvor der er boder med lokalt legetøj og andet håndværk, som børnene kan nyde. Vi tager en lokal trishaw til en nærliggende landsby for at se, hvordan poneyay gyi laves (en lokal ærtecreme) og blommemarmelade.

Herefter tilbringer vi  et par timer med at udforske en række forskellige templer.

Vi begynder ved Shwezigon pagoden, der er én af byens vigtigste, hvor vi kan se unikke nat (lokal ånd) statuer og den glitrende gyldne pagode. Derefter udforsker vi Kyan Sitthar grotten med lommelygter – vi går gennem tunnellignende korridorer og ser de falmende malerier i loftet.

Vi forlader templerne for at køre til de smukke sletter øst for Bagan. Lertempler bliver afløst af jordnødde-, sesam- og toddygårde. Efter en kort køretur ankommer vi til en funktionsdygtig toddygård, hvor saften høstes for at lave toddyjuice, slik og en velsmagende spiritus. Børnene får mulighed for at se landmændene skalere 15 meter høje træer, hjælpe med at lave en omgang råsukker og interagere med familien.

Familien serverer frokost for os i skyggen af toddypalmerne. Bagefter vender  vi tilbage til hotellet.
Resten af dagen er til fri disposition.
Overnatning i Bagan.

Dag 5: Bagan – Heho – Kalaw – Elefant – Kalaw (M/F/-)

Efter morgenmaden er der her til morgen transport til Nyaung U lufthavn for videre fly til Heho.

Ved ankomsten bliver du budt velkommen og kørt til Kalaw, en tidligere britisk bakkestation (ca. 50 km). Den naturskønne køretur tager os ind i hjertet af Shan State forbi fyrreskove, bølgende bakker og små byer undervejs.

Herefter fortsætter vi til Green Hill Valley Elephant Camp i Magwe landsby (køreturen tager omkring 45 minutter).

Ved ankomsten vil en specialistguide fra lejren byde dig velkommen og køre dig til den vigtigste lejr. Nyd en velkomstdrink, mens vi får information om dagens aktiviteter, lejrens historie og historien om elefanterne i Myanmar.

Vi begynder en kort gåtur til floden forbi et genplantningsprojekt oprettet af lejren og landsbyboerne. Elefanterne vil sandsynligvis nyde en forfriskende dukkert i åen, og du kan hjælpe elefantførere med at bade disse blide dyr, hvis du vil.

Vi vender tilbage til hovedlejren for frokost. Der er tid om eftermiddagen til at udforske mere til fods med den lokale trekkingguide eller interagere med elefanterne. Sent på eftermiddagen siger vi farvel til elefanterne og deres førere og kører tilbage til Kalaw.
Overnatning i Kalaw.
Bemærk: På grund af vejret og elefanternes natur kan der blive behov for at justere programmet og afvige fra den oprindelige plan. Længere ture (fra en time til fem timer) er også tilgængelige. Afstande og rejsetid:

Kalaw til Green Hill Valley Elephant Camp (30 km): 45 min.

Dag 6: Kalaw – Nyaung Shwe – Inle Sø (M/F/-)

Efter morgenmaden kører vi til Nyaung Shwe’s Shwe Yan Pyay kloster, der ligger et par kilometer udenfor byen. Efter at have udforsket de smukke udskæringer og Buddha billeder tager vi en trishaw ind til byen. Vi kører gennem de små veje, forbi markeder og pagoder og stopper for at besøge tomathuset, hvor søens seneste høst sorteres og sendes rundt i hele landet.

Frokosten nydes ved Golden Kite, et fristed for pasta- og pizzaelskere. År tilbage hjalp et italiensk par med at bygge en pizzaovn, lærte dem italienske opskrifter og importerede endda kød, ost og basilikumfrø.

Denne eftermiddag tager vi en kort cykeltur til udkanten af Nyaung Shwe. Turen byder på en fremragende udsigt udover de omkringliggende Shan Hills, landbrugsområder og flodmundinger. Der er mulighed for at cykle til Red Mountain, en lokal vingård. Turen vil blive skræddersyet til hver enkelt families kondition.
Overnatning i Nyaung Shwe.

Dag 7: Nyaung Shwe – Inle Sø (M/F/-)

Efter morgenmaden tager vi denne morgen mod søens morgenmarked. Markedet skifter placering hver femte dag og tiltrækker sælgere fra søområdet og de omkringliggende bakker. Vi går en tur blandt boderne for at se de lokale produkter, kunsthåndværk og eventuelle sælgere klædt i deres traditionelle bjergstammeklæder.

Herefter besøger vi Phaung Daw Oo pagoden, søens vigtigste helligdom, der indeholder fem hellige Buddha billeder dækket i bladguld. Vi udforsker Inle Søs lokale håndværk med et stop ved vævelandsbyen Inpawkhone og en cerutfabrik, hvor de typiske burmesiske cigarer bliver lavet i hånden.

Vi stopper for at spise frokost ved Inthar Heritage House. Dette traditionelle hus er et godt sted at lære om søkulturen og fungerer desuden som et mindre hjemsted for burmesiske katte.

Efter frokosten fortsætter vi med at udforske søen og tager ned langs en lille kanal, der fører til Pa-oh landsbyen Indein. Vi udforsker området til fods, slentrer gennem landsbyen og det smukke Alaung Sitthou område. Alaung Sitthou er fyldt med maleriske gamle pagoder og har en storslået udsigt udover søen nedenfor.
Overnatning i Nyaung Shwe.

Dag 8: Inle Sø – Heho – Yangon (M/-/-)

Denne morgen er der transport til Heho lufthavn for videre fly til Yangon.Ved ankomst er der transport til hotellet. Resten af dagen er til fri disposition.
Overnatning i Yangon.

Dag 9: Afgang Yangon (M/-/-)

Efter morgenmad på hotellet er der transport til Yangon international lufthavn for dit videre fly til evt badedestination i Thailand eller lignende.

Bemærk:

 • Overnatning i delt dobbeltværelse (som udlagt i skemaerne) med daglig morgenmad
 • Måltider som nævnt (M= Morgenmad, F= Frokost, A= Aftensmad)
 • Engelsktalende guide stationsguider (1 guide per sted)
 • Al transport og alle udflugter i privat køretøj med aircondition og chauffør
 • Aktivitetsbog for børn (1 per barn)
 • Is i Yangon
 • 1 longyi per person ved Bogyoke markedet
 • Indgangsgebyrer for besøg nævnt i programmet
 • Drikkevand og forfriskende håndklæde

Rejsen inkluderer ikke:

 • Internationale flybilletter og skatter
 • Indenrigsflybilletter (pris: se venligst vores flytariffer)
 • Andre måltider end de nævnte (M= Morgenmad, F= Frokost, A= Aftensmad)
 • Visumarrangement til Myanmar
 • Benzintillæg ved indenrigsfly
 • Andre besøg, der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer og personlige udgifter
 • Drikkepenge og portører på hotellerne
 • Andre ting, der ikke er nævnt i programmet
 • Yderligere udgifter ved forsinkelse eller udvidelse af rejsen grundet årsager udover vores rimelige kontrol
 • Tillæg i højsæson
 • Visa og visastempel
 • Moms og andre skatter
 • Bankudgifter og tillæg
 • Rejseforsikring (*)

Rejsen inkluderer


Fra kun 00.000,- pr. pers.
Gælder ved min. 4 rejsende

Kort over rejsen

Klik på kortet og få det vist i stor størrelse, eller klik her for at få det åbnet i Google Maps

Rejseprogram

Fold alle ind

Dag 1:

Marie

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen!

…og jeg vil gøre mit bedste for, at du får en god ferie.

Marie er specialist på en anden måde end Sidse og Jakob, når talen falder på Thailand. For hun elsker at nørkle og ved derfor ‘meget om lidt’ – og er blevet ekspert i at spotte et godt hotel på flere kilometers afstand med lukkede øjne.

Ring til os:
42 64 49 47

Prisoversigt på rejsen

Priserne er vejledende og baseret på 2 voksne i delt dobbeltværelse.

Afrejse i denne periode
Pris pr. person v. 2 voksne
Pris pr. barn u. 12 år
Afrejse i denne periode
Pris p.p. v. 2 voksne
Fra 0,-
Pris pr. barn u. 12 år
Fra 0,-
Afrejse i denne periode
Pris p.p. v. 2 voksne
Fra 0,-
Pris pr. barn u. 12 år
Fra 0,-
Afrejse i denne periode
Pris p.p. v. 2 voksne
Fra 0,-
Pris pr. barn u. 12 år
Fra 0,-

Lignende rejser

5 stars

Det hele fungerede perfekt Vi havde en god dialog med Jacob, han planlagde en rigtig god ferie til os, ligesom vi ønskede den…

Henrik Glintborg — 13/08/2023

5 stars

Netop kommet hjem fra en fantastisk rejse til Khao Lak, Khao Sok, Phi Phi og Koh Lanta. Alt vedr. turen levede op til…

Birgit Borup — 15/03/2023

5 stars

Vi har netop afsluttet en meget veltilrettelagt rundrejse i dejlige gæstfrie Thailand. Vi har været 3 generationer afsted…

Ole Olsen 25/02/2023

5 stars

Stor ros til Thailand Tours for at arrangere en fantastisk tur til Thailand. Inden bestilling af turen havde vi flere samtaler med Jakob..

JS — 11/02/2023

Scroll to Top