10-dage i Myanmar med fly,i tog på cykel og med båd

Forside » Burma » 10-dage i Myanmar med fly,i tog på cykel og med båd
Fremragende 5 stjerner

Intro tekst

Vi åbner døren på klem til det uopdagede Myanmar, hvor du rejser blandt landets højdepunkter. Storbyen Yangon, landets kulturcentrum Mandalay, små håndarbejdsbyer på landet og den magiske sø Inle er blot nogle af dem. Du møder en usædvanlig smuk natur og det burmesiske hverdagsliv, der trods landets indesluttethed byder på mange smil.

Dag 1: Ankomst Yangon (Til fods)

Ved ankomst bliver du budt velkommen af din guide og transporteret til hotellet.

Yangon, tidligere kendt som Rangoon, er en relativ rolig og charmerende by. Dens imponerende koloniale og åndelige arv gør det til én af de mest fascinerende byer i Sydøstasien.

Efter frokost starter vi en 3-timers vandring på 4-5 km i de centrale dele af centrum. Mange af de besøgte bygninger er på Yangon Bys kulturarvsliste, en liste over 188 menneskeskabte strukturer hovedsageligt bestående af religiøse vartegn og bygninger fra kolonitiden.

Højdepunkter inkluderer rådhuset, den gamle banegård og det tidligere ministerkontor, hvor general Aung San blev myrdet. Under den guidede tur er der forskellige religiøse steder såsom St Mary-katedralen, der blev bygget i 1899 og de buddhistiske landmærker Sule Paya og Botataung Pagode.

Når vi går gennem gaderne, er der mulighed for at være vidne til de lokales livsstil fra de travle bus- og bådstationer til tebutikker og de skjulte gademarkeder. Der er masser af muligheder for at komme i kontakt med Yangon folket og lære mere om den burmesiske kultur.

Før vi vender tilbage til hotellet, stopper vi for at drikke en kop te eller kaffe i en tebutik med de lokale. Tebutikker er travle fra morgen til aften og er en del af den burmesiske kultur. Hvis du er sulten, er der semuljekager og store nudelretter (kun drikkevarer, mad er ikke inkluderet).

Velkomstmiddag på hotellet eller Monsoon Restaurant.
Overnatning i Yangon.

Dag 2: Yangon (Circle Train) (M/-/-)

Efter udjekning fra hotellet denne morgen kører vi til Yangon togstation for at starte en unik tur på byens cirkulære togtur gennem udkanten af byen (20-30-minutters tur). Dette langsomme rejsetog er en unik mulighed for at se lokalbefolkningens livlige og farverige livsstil.

Vi stiger af ved Kyi Myin Daing markedet, hvor du kan snuse rundt i de forskellige boder og komme i kontakt med de venlige sælgere, før vi kører tilbage til Yangon.

Herefter besøger vi Kyaukhtatgyi pagoden, der huser en 70-meter lang liggende Buddha. Et besøg til Kyaukhtatgyi giver en god indsigt i buddhismen med vægmalerier, der skildrer Buddhas liv. Statuens fødder er udskåret med traditionelle symboler og ofte er der mange lokale, som samles for at hylde og bede til Buddha.

Vi nyder frokost i byen (på egen regning; vi anbefaler Feel Myanmar, en fremragende burmesisk restaurant, der er populær blandt de lokale).

Hvis tiden tillader det, fortsætter vi til Bogyoke marked, tidligere kendt som Scotts Market, for at kigge på de mange boder og butikker. Dette er Yangon bedste marked for kunsthåndværk og andre varer. (Bemærk: markedet er lukket mandage og helligdage).

Herfra fortsætter vi til Shwedagon pagoden, der er det mest beundrede buddhistiske tempel i Myanmar. Selv om oprindelsen af pagoden er uvis, påstår den lokale legende, at den oprindelige struktur blev bygget for 2500 år siden og derefter renoveret flere gange indtil sin nuværende form fra det 15. århundrede. Den 8-sidede centrale stupa er 99 meter høj og forgyldt med bladguld og omgivet af 64 mindre stupaer. Guiden viser os rundt i det massive kompleks og forklarer, hvorfor dette tempel er så beundret. Nyd den betagende udsigt udover den gyldne stupa fra dette udsigtspunkt.
Overnatning i Yangon.

Dag 3: Yangon – Bagan (Hestevogn) (M/-/-)

Efter morgenmad på hotellet er der transport til lufthavnen for det videre fly til Bagan (Nyaung Oo).

Fra det 11. til 13. århundrede, da Bagan var hovedstaden i Myanmar, byggede herskerne tusindvis af enorme stupaer og templer, hvoraf mange i dag stadig er til at finde på bredden af Irrawaddy-floden.

Ved ankomsten begynder rejsen med et besøg til et hævet tempel, hvorfra der er panoramaudsigt udover Bagans storslåede sletter. Vi fortsætter til det farverige Nyaung Oo marked, hvor de lokale kommer dagligt for at købe og sælge friske råvarer og andet. Herefter besøger vi Shwezigon pagodens gyldne stupa for at blive introduceret for Bagans rige historie. Vi tager derefter til Wetkyi-In Gubyaukgyi i nærheden, hvilket er et grottetempel med udsøgte jataka vægmalerier og det elegante Htilominlo tempel, der er kendt for sine fine gipsudskæringer og glaserede sandstensdekorationer.

Om eftermiddagen tager vi til en traditionel lak-workshop, hvor vi kan se produktionen af ét af Myanmars mest kendte kunsthåndværk. Vi fortsætter til Ananda templet, et arkitektonisk mesterværk og ét af Bagans smukkeste templer. Ananda er bygget i tidlig Mon-stil og  indeholder to unikke Buddha billeder, hvis udtryk synes at ændre sig afhængigt af, hvor langt væk eller tæt på, man ser den fra.

Herfra kører vi med hestevogn forbi Thatbyinnyu, der er det højeste tempel i Bagan, det massive Dhammayangyi tempel kendt for sit bemærkelsesværdige murværk og Sulamani templet.

Nyd en uforglemmelig solnedgang over sletterne fra ét af templernes øverste.
Overnatning i Bagan.

Afstande og rejsetid:
Nyaung U lufthavn til Old Bagan (9 km): 20 min
Nyaung U lufthavn til New Bagan (12 km): 20 min.

Dag 4: Bagan (cykel og båd) (M/-/-)

Efter morgenmad på hotellet starter vi en halvdags cykeltur mod Kyauk Gu U Min. Vi cykler forbi Nyaung U morgenmarkedet, hvor vi kan stoppe for at se de farverige boder, der sælger produkter, kød og tørvarer.

Vi fortsætter på cykel gennem bagveje med stop så ofte som det ønskes, hvis du vil tage billeder eller besøge de lokale.

Vi ankommer til Kyauk Gu U Min, et smukt tempel med udsøgte stenrelieffer, der skildrer religiøse figurer og blomster på døren. Selve templet er bygget mod klippesiden og bag templets store sal er der indgang til en grotte. Inde i grotten er der adskillige små nicher, hvor folk kan meditere. Legenden påstår, at hulen blev bygget i det 13. århundrede for, at de lokale kunne skjule sig fra de invaderende mongoler.

Efter at have udforsket Kyauk Gu U Min vender vi tilbage til båden for en afslappende sejltur tilbage til Bagan (ca. 1 time) fra den østlige side af floden, hvor en fem- til ti-minutters gåtur tager os til molen.

Under Irrawaddy sejlturen byder omgivelserne på fantastiske scener af livet på vandet: fiskere, lokale færger, flodlandsbyer og udsigt udover Bagan templerne. Vi stopper ved Sae Lan landsby og går i land for en kort gåtur. Sae Lan er en typisk flodlandsby langs Irrawaddy. Den venlige befolkning arbejder som landmænd og fiskere og lever et simpelt, men lykkeligt liv.
Transport tilbage til hotellet efter at have nået Bagan.
Overnatning i Bagan.

Dag 5: Bagan – Mandalay – Pyin Oo Lwin (hestevogn) (M/-/-)

Efter morgenmad på hotellet er der transport til Nyaung U lufthavn for videre fly til Mandalay.

Ved ankomsten til Mandalay lufthavn tager vi fra Mandalay på en naturskøn to-timers køretur til den tidligere britiske Maymyo bakkestation, nu officielt kaldt Pyin Oo Lwin. Byen ligger på et plateau 1000 m over havoverfladen og anerkendt for sine køligere temperaturer og frodige løv. Der er stadig mange minder tilstede fra kolonitiden i Pyin Oo Lwin, herunder murstens- og træhuse med britiske navne og botanisk have syd for byen.

Eftermiddagen er til fri disposition til frokost og sightseeing. Vi foreslår at tage en traditionel hestevognstur gennem byen for at se de historiske huse, herunder Candacraig, der blev bygget i 1905. Hestevognen sætter dig af ved den 175-hektar store botaniske have, hvor du kan tage en afslappende gåtur gennem de smukke anlagte haver. Du kan også besøge det lokale marked i centrum af byen nær urtårnet, hvor et farverigt udvalg af varer sælges, herunder lokalt lavet syltetøj og frugtvin.
Overnatning i Pyin Oo Lwin.

Dag 6: Pyin Oo Lwin – Naung Pain Village – Mandalay (tog) (M,F/-)

Der er afgang ca. kl. 08.00 med transport til Pyin Oo Lwin togstation, hvor vi går ombord på det lokale tog til Naung Pain landsby. Turen tager omkring 3-4 timer og passerer gennem smukke landskaber, blandt andet Gokhtiek viadukten.

Den tilberedte madpakke vil blive serveret undervejs.
Ved middagstid når vi Naung Pain landsby, hvor vi kører tilbage til Mandalay i bil (ca. 4 timer).
Overnatning i Mandalay.

Afstande og rejsetid: Mandalay lufthavn til Mandalay centrum (41 km): 60 min.

Dag 7: Mandalay – Mingun – Amarapura – Mandalay (båd) (M/F/-)

Efter morgenmaden kører vi til Mandalay mole og går ombord på en privat lokal båd for en times sejltur på Irrawaddy floden til Mingun.

Vi besøger de vigtigste steder i Mingun med den berømte Mingun Pahtodawqyi til at starte med. Denne enorme murstensstruktur blev efterladt ufærdig efter en astrolog forudsagde, at  kongen ville dø, hvis templet blev fuldendt. I 1800-tallet efterlod et jordskælv adskillige store revner i konstruktionen. Vi fortsætter besøget til den smukke, hvide Hsinbyume pagode, hvis særprægede stil er meningen at skulle ligne den mystiske Mount Meru. Herefter ser vi Mingun Bell, der vejer 90 tons og regnes for at være verdens største klokke uden revner.

Vi vender tilbage til Mandalay med båd og nyder frokost ombord, alt imens vi bevæger os mod byen igen.

Dernæst besøger vi Mahamuni pagoden. Denne pagode er hjemsted for én af landets mest beundrede Buddha billeder, der i årenes løb er blevet dækket med bladguld, hvilket giver den en næsten “klumpet” tekstur. Mandalay er kendt for sine dygtige kunsthåndværkere, og mens vi ser de forskellige traditionelle workshops, er der mulighed for at lære mere om byens kunsthåndværksvirksomheder. Vi kan se produktionen af træudskæringer, kalaga gobeliner og bladguld, hvis teknik er forblevet uændret i flere århundreder siden, der blev lavet kunsthåndværk til hoffet.

VALGFRI AKTIVITET: Lav din egen marionette – Deltag i de lokale kunsthåndværkeres workshop og lav din egen, unikke dukke. En praktisk måde at lære om kulturen på og skabe en mindeværdig og personlig souvenir!

Vi fortsætter turen til Amarapura og besøger U Bein broen for en gåtur langs denne 200-år gamle teakstruktur. Broen blev bygget af 984 teakstolper, der engang var en del af det øde Inwa palads og med sine 1,2 kilometer i længden er verdens længste teakbro. Nyd en gåtur langs broen samt den fantastiske udsigt udover de omkringliggende gårde og vandløb.
Retur til hotellet.
Overnatning i Mandalay.

Afstande og rejsetid:
Mandalay-Amarapura (13 km): 30 min.

Dag 8: Mandalay – Heho – Nyaung Shwe (cykeltaxi og cykel) (M/-/-)

Efter tidlig morgenmad på hotellet kører vi til lufthavnen for videre fly til Heho.

Fra Heho fører en naturskøn en-times køretur os til Nyaung Shwe, landsbyen der fører til Inle sø. Undervejs stopper vi ved Shwe Yan Pyay trækloster med sine smukke udskæringer og en samling af Buddha billeder.

Vi besøger Nyaung Shwe morgenmarkedet, hvor lokale samles hver morgen for at købe og sælge friske råvarer fra søen og dens omgivelser.

Herefter fortsætter vi via lokal cykeltaxi ned til den travle kanal, der er fuld af aktivitet om morgenen, da både fra søen kommer i land for at aflæsse tomater og andre grøntsager, der sælges på markederne rundt om i landet. Se mens kurve fyldt med varer bliver læsset fra bådene over i lastbiler og på cykler.

Tilbage på cykeltaxien fortsætter vi gennem rolige gader. Vi stopper ved ‘tomathuset’, en lager-lignende bygning, hvor tomater sorteres og bliver prissat. Herefter fortsætter vi forbi nogle af de mange klostre og nonneklostre i byen med stop undervejs for at tage billeder.

Frokost på en lokal restaurant i Nyaung Shwe (på egen regning).

Så starter vi en mountainbike tur rundt i området. Først cykler vi vest for søen mod landsbyen Khaung Daing. Vi starter med at krydse byens vigtigste kanal over til rismarkerne. Herfra går turen sydpå omkring 8 kilometer til Khaung Daing. Vi tager os tid til at udforske denne landsby, der er kendt for sin produktion af sojabønner og derefter fanger vi en lokal færge over søen til Maing Thauk landsby. Den afslappende sejltur tager omkring 20 minutter og er en perfekt cykelpause.

Herfra drejer vi mod nord op mod søens østlige kyst omkring 10 kilometer til Red Mountain Estate. Cykelturen er smuk, og vi passerer mange lokale gårde og landsbyer, mens vi cykler langs de stille veje. Vi holder en pause for at besøge Red Mountain Winery, et samarbejde mellem Pa-Oh folket og en fransk vinekspert.

Herefter går det nedad til Nyaung Shwe, hvor vi ankommer sent på eftermiddagen.
Overnatning i Nyaung Shwe eller på Inle sø.

Afstande og rejsetid: Heho lufthavn til Nyaung Shwe (28 km): 45 min.
Nyaung Shwe mole til Hotel på Inle sø (10 – 20 km): 30 – 60 min.

Dag 9: Nyaung Shwe – Inle sø – In Dein (båd) (M/-/-)

Efter morgenmaden besøger vi søens morgenmarked. Markedet skifter placering omkring søens landsbyer i løbet af 5 dage og bliver besøgt af søens indbyggere og omkringliggende bjergstammer, der kommer for at sælge og handle med varer. (Bemærk: markedet er dagligt undtagen ved dark moon og fuldmåne dage).

Vi fortsætter til Phaung Daw Oo pagoden, søens vigtigste helligdom, der består af fem hellige Buddha billeder dækket af bladguld.

VALGFRI AKTIVITET: Tilbered frokost hos en lokal familie – Dette madlavningskursus er en sjov og interessant måde at lære om det burmesiske køkkens traditionelle smagsvarianter og tilberedelsesteknikker. Besøg en lokal Inthar familie i deres køkken for at lave lokale retter, der herefter traditionelt spises på gulvet ved et rundt bord. Minimum 2 personer.

Vi går herefter på opdagelse og ser lokalt kunsthåndværk ved Inle sø med et stop ved vævningslandsbyen Inpawkhone og en cigarfabrik, hvor de typiske burmesiske cigarer bliver håndlavet.

Fra midten af søen fortsætter vi ned en lille kanal, der fører til Pa-oh landsbyen In Dein. Vi udforsker området til fods og vandrer rundt i landsbyen og gennem det smukke Alaung Sitthou område. Her er det muligt at klatre op ad den overdækkede trappe til toppen af en bakke, der er dækket med maleriske gamle stupaer og med en storslået udsigt udover søen nedenfor.

Efter besøget til In Dein vender vi tilbage til båden. Vi fortsætter langs søen for mere sightseeing, før vi vender tilbage til hotellet.
Overnatning i Nyaung Shwe eller på Inle sø.

Dag 10: Heho – Yangon Departure (fly) (M/-/-)

Her til morgen er der transport til Heho lufthavn for videre fly til Yangon samt transport til den internationale lufthavn for dit videre fly. Hvis der er tid, foreslår vi, at du deltager i én af vores valgfrie ture.

Yangon for madelskere: Få en smag på burmesisk mad og kultur med vores halvdags guidet ‘Yangon for madelskere’ tur. Vi besøger nogle af byens bedste friske markeder, smager på lækre smagsprøver, nyder en kop te med de lokale i en tebutik og en traditionel karryfrokost. Fra sødt (stegte donuts) til mærkeligt (fermenteret tebladssalat). Vi får lov til at prøve det hele! (Frokost inkluderet).

Pilgrimstur: Tag på sporet af en Yangon legende, der går 2000 år tilbage på vores guidede pilgrimstur. Vi besøger tre stupaer, hvor hellige Buddha relikvier bragt fra Indien blev nedfældet af to handelsbrødre for mange år siden. Tag med lokale pilgrimme på denne fascinerende og spirituelle rejse. (Bemærk: selv om programmet tager til Shwedagon pagode igen, besøger vi den om morgenen, hvor aktiviteterne og atmosfæren er meget anderledes end om aftenen).

Kunstgalleritur: Vi udforsker traditionel og moderne burmesisk kunst med en guidet tur i Yangon kunstscene. Vi besøger et udvalg af lokale gallerier med malerier, skulpturer og fotografier fra berømte kunstpionerer og nye, unge kunstnere. Vi nyder en cocktail på House of Memories restaurant i en historisk bygning, der engang blev anvendt som hovedkvarter for landets uafhængighedsbevægelse og indeholder mange rester af denne æra, herunder General Aung Sans skrivemaskine.

Rejsen inkluderer:

 • 9 overnatninger på delt dobbeltværelse med daglig morgenmad
 • Måltider som nævnt (M= Morgenmad, F= Frokost, A= Aftensmad)
 • Engelsktalende guide stationsguider (1 guide per sted)
 • Al transport og alle udflugter i privat køretøj med aircondition og chauffør
 • Hestevognstur i Bagan
 • Privat lokal båd til Mingun udflugt, Kyauk Gu U Min udflugt i Bagan og Inle sø udflugter
 • Portørtillæg i lufthavne
 • Indgangsgebyrer for besøg nævnt i programmet
 • Drikkevand og forfriskende håndklæde

Rejsen inkluderer ikke:

 • Internationale flybilletter og skatter
 • Indenrigsflybilletter (pris: se venligst vores flytariffer)
 • Andre måltider end de nævnte (M= Morgenmad, F= Frokost, A= Aftensmad)
 • Visumarrangement til Myanmar
 • Benzintillæg ved indenrigsfly
 • Andre besøg, der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer og personlige udgifter
 • Drikkepenge og portører på hotellerne
 • Andre ting, der ikke er nævnt i programmet
 • Yderligere udgifter ved forsinkelse eller udvidelse af rejsen grundet årsager udover vores rimelige kontrol
 • Tillæg i højsæson
 • Visa og visastempel
 • Moms og andre skatter
 • Bankudgifter og tillæg
 • Rejseforsikring (*)

Rejsen inkluderer


Fra kun 00.000,- pr. pers.
Gælder ved min. 4 rejsende

Kort over rejsen

Klik på kortet og få det vist i stor størrelse, eller klik her for at få det åbnet i Google Maps

Rejseprogram

Fold alle ind

Dag 1:

Marie

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen!

…og jeg vil gøre mit bedste for, at du får en god ferie.

Marie er specialist på en anden måde end Sidse og Jakob, når talen falder på Thailand. For hun elsker at nørkle og ved derfor ‘meget om lidt’ – og er blevet ekspert i at spotte et godt hotel på flere kilometers afstand med lukkede øjne.

Ring til os:
42 64 49 47

Prisoversigt på rejsen

Priserne er vejledende og baseret på 2 voksne i delt dobbeltværelse.

Afrejse i denne periode
Pris pr. person v. 2 voksne
Pris pr. barn u. 12 år
Afrejse i denne periode
Pris p.p. v. 2 voksne
Fra 0,-
Pris pr. barn u. 12 år
Fra 0,-
Afrejse i denne periode
Pris p.p. v. 2 voksne
Fra 0,-
Pris pr. barn u. 12 år
Fra 0,-
Afrejse i denne periode
Pris p.p. v. 2 voksne
Fra 0,-
Pris pr. barn u. 12 år
Fra 0,-

Lignende rejser

5 stars

Det hele fungerede perfekt Vi havde en god dialog med Jacob, han planlagde en rigtig god ferie til os, ligesom vi ønskede den…

Henrik Glintborg — 13/08/2023

5 stars

Netop kommet hjem fra en fantastisk rejse til Khao Lak, Khao Sok, Phi Phi og Koh Lanta. Alt vedr. turen levede op til…

Birgit Borup — 15/03/2023

5 stars

Vi har netop afsluttet en meget veltilrettelagt rundrejse i dejlige gæstfrie Thailand. Vi har været 3 generationer afsted…

Ole Olsen 25/02/2023

5 stars

Stor ros til Thailand Tours for at arrangere en fantastisk tur til Thailand. Inden bestilling af turen havde vi flere samtaler med Jakob..

JS — 11/02/2023

Scroll to Top