Maleriske Vietnam

 

Vietnam er et land, der er synlig fuld af kontraster grundet dets geografi. Det tilbyder, at landerts gæster har rig mulighed for at opleve mange forskellige typer af landskaber.  Naturligvis skaber den lange kystlinje og klimaet forudsætningen for utallige hvide tropiske sandstrande med palmer og turkisblå vand.

 

Beach Vietnam

Phu Quoc. Landets største ø med mange fine strande. 

 

Rykker man videre fra Phu Quoc ind på land, så møder man Mekong regionen. Livet her er dybt forbundet med floderne i området. Området er ligesom skåret igennem af floder og vandløb. Her vrimler det med både og masser af liv på floden.

 

Vietnam bridges

 

 

Man kommer rundt her på både, eller krydser floden på interimistiske broer, der finder overalt. Bådene samlet set tager sig ud som flydende byer, og fra dem sælges supper, tøj og almindelige husholdningsvarer.  I området findes også landets mangrove skov, og det udbydes flere tuer, der tager gæsterne på bådtur ind i disse områder.

 

Bevæger man sig væk fra floderne og de mange rismarker i lavlandet og rykker nordøst mod Da Lat, så ændres landskabet sig hurtigt, topografi bliver mere kuperet og man kommer op i højderne. Da Lat ligger i de tågede højland. Her dækker tåge ofte toppe og dale, og det er noget køligere end i lavlandet, og derfor omtales byen også som “byen med evigt forår”. Byen er kendt for sine blomster, frugter og grøntsager. Landskabet i området er præget af fyrretræer, og derfor sammenlignes området er ofte med de franske alper. Med steder som kærlighedsdalen (Valley of love) og områdets maleriske vandfald  er stedet egnet for dem, der tænker på en bryllupsrejse!

 

 

Romantic holiday Vietnam

Vandfald i Dalat

 

Phong Nha-Ke Bang National Park, med dens karst bjerge, underjordiske floder, huler og uspoleret jungle er spektakulær og naturligvis på listen med UNESCOs verdensarvsliste. Men parken er for de flestes vedkommende ikke let tilgængeligt, og generelt tiltrækker mest eventyrlystne rejsende. Nationalparken er berømt for at huse  Hang Son Doong grotten, den største i verdenen, men guidede ture er begrænsede og dyre.

 

Tages turen længere mod nord og mod kysten, vil man finde perlen Ha Long Bay. Ha Long Bay, en anden på UNESCO listen med verdenarv, har mere end tusind kalkstensøer af varierende størrelser og udseende, alle med toppe og vegetation. Mange af disse øer har unikke huler, som indeholder imponerende stalagmitter og stalaktitter. Bugten ses bedst på en multi-dages bådtur.

 

Ind i landet igen og til den nordlige del nær grænsen til Kina er Sapa med sin tiltalende bjergudsigt. Her finder man det højeste bjerg i Vietnam, ris terrasser og farverige etniske minoriteter.

 

 

 

 

Med øje for de mange forskelligheder, så er Vietnam faktisk et fantastisk sted at besøge. Det er let at sætte pris på landets grønne fauna, floder, sandstrande, tågede toppe, kalkstensformationer. Batteriet til kameraet skal være fyldt godt op med alle de fotomuligheder, som en rejse til Vietnam byder på.