Badeferie

 

Badeferie i Vietnam er der rig mulighed for, da landet er aflangt og derfor har utallige strande langs den lange kystlinje fra nord til syd. Faktisk måler Vietnams kyst linje over 3.400 km. Der findes så mange strande, at VN Express – det største digitale avis i landet – besluttede sig for at spørge deres mange læsere, for at finde frem til en Top Ti liste for strande i Vietnam (undersøgelsen er fra 2014). Bedømmelsen blev lavet ud fra kriterier som natur, service, æstetik, bæredygtighed og udviklingspotentiale.

 

Her er så resultatet af undersøgelsen.

 

Nr.Stand – område%
1Nha Trang – Khánh Hòa32%
2Đà Nẵng22%
3Phú Quốc – Kiên Giang12%
4Cửa Lò – Nghệ An6%
5Lăng Cô – Huế5%
6Ninh Chữ – Ninh Thuận5%
7Hạ Long – Quảng Ninh3%
8Phú Yên3%
9Mũi Né – Bình Thuận3%
10Cửa Đại – Quảng Nam3%

 

Nha Trang / Ninh Van Bay

Resultatet af undersøgelsen giver til nogle refleksioner. Det må forventes udelukkende at være Vietnamesere, der har besvaret spørgsmålene, og det kan forklare at Nha Trang så entydigt er endt øverst på listen. Dette ville nok ikke være tilfældet, hvis det havde være danske rejsende, der havde svaret. Hoved stranden i Nha Trang og dens lange strandpromenaden er meget fin og populær, men også meget velbesøgt. Hvis man vil have en meget afslappende og helt igennem luksuriøs og afstressende badeferie, så kan man tage nogle få kilometer med båd væk fra Nha Trang til Ninh Van Bay, hvor der ligger nogle af landets bedste resorts i meget fredlige omgivelser. Det mest kendte af dem er Six Senses – et idyllisk sted, hvor konceptet er at alle sanser stimuleres. Dog skal der graves lidt dybt i pengepungen, da luksus koster, men alt i alt et godt sted at stresse af, men selvfølgelig også egnet til bryllupsrejsen.

 

Six Senses rsort

Ninh Van Bay – Nha Trang

 

Đà Nẵng

 

At Da Nang er placeret som nr. 2 på listen er fuldt fortjent. De findes ikke meget bedre, og det er blevet lettere at tilgå den, da der er bygget flere resorts i den sydlige del af byen, hvor hotellerne har privatstrand tilknyttet. Det er også muligt at besøge Da Nangs stande, hvis man bor i Hoi An og er til strande, for Hoi An ligger ikke så langt væk.

 

China Beach Da Nang

Đà Nẵng Beach

 

Øen Phu Quoc

 

Vietnam største ø er stedet, hvor der produceres perler, fiskesauce og masser af peber. Det kan godt være at nogle ønsker en hen hvor pebret gror, men i dette tilfælde er det ikke så værst. Phu Quoc er en dejlig ø, der byder på masser af fine strande af højeste karat.

Der er nok ikke så mange vietnamesere, der i praksis har stiftet bekendtskab med strandene, da der bor under 100.000 på øen, men området må have ligget øverst på kriteriet udviklingspotentiale. Øen vil højst sandsynligt i fremtiden udvikle sig til at blive den største badeferie destination i Vietnam. Området er omringet af strande, og alle af høj kaliber med palmer og fint sand.  Derudover er der meget natur på øen, da over halvdelen af øens areal er dækket af en frodig nationalpark.

 

 

Long Beach – Phú Quốc

 

Lăng Cô – Huế

 

En strand på listen har den indlysende fordel, at den kan kombinere badeferie med kulturelle oplevelser, da de besidder sig tæt på enten populære Hoi An eller den historiske kejserby Hue. På billedet ses Lăng Cô når den tager sig allerbedst ud, nemlig når man ankommer via det spektakulære Hải Vân Pass.

 

Hue beach

Lăng Cô – Huế from Hải Vân Pass