nature in vietnam

Nationalparker

 

Vietnams tropiske regnskove, mangrove, sumpe, koralrev og brakvandsområder udgør alle levesteder for meget af landets dyreliv. Skal man opleve dyrelivet sker det bedst ved at besøge en eller flere af landets mange nationalparker, eller tage på dykkertur i Nha Trang eller Phu Quoc, hvis det er marinelivet, der skal udforskes.

 

Vietnam har i alt 30 nationalparker spredt ud over hele landet. Tilsammen udgør de knap 3% af landets samlede areal. Det er muligt at nå en del af nationalparkerne fra de populære byer. Vælge man at besøge en af nationalparkerne må forventes en del fysisk aktivitet for at komme rundt.

 

En af de parker som er nærmest Hanoi er Cúc Phương nationalpark, som var den første nationalpark i landet, og en af de største naturområder i landet. Den befinder sig nær den gamle hovedstad Hoa Lư og Trang An.

 

 

nature Vietnam

 

 

Befinder man sig i Saigon og tager turen op til Dalat, er det muligt at gøre hold ved Cát Tiên nationalparken som rummer en af de største områder af lavlandsregnskov som er tilbage i Vietnam. Tæt på blomsterbyen Dalat befinder sig Bidoup Núi Bà nationalparken, som er en af Vietnams 5 største nationalparker. Fortsættes der videre – som i turforslag 1 – kommer man til provinsen Đắk Lắk provinsen med 2 nationalparker – Yok Đôn og Chư Yang Sin.

 

På Vietnams største ø Phú Quốc er over halvdelen bestående af nationalpark, så den er let at komme til. Der findes enkelte vandrestier med skiltning, hvis man vil bevæge sig ind i parken.

 

 

Blomster

 

Lotus er nationalblomsten i Vietnam. Den er smuk, udbredt, kan anvendes til flere formål, og den har særlig plads i buddhismen, så ikke underligt at den har fået status af nationalblomst. Lotus er en flerårig vandplante, som blomstrer fra tidlig juli til slutningen af August. Bladene flyder ovenpå vandets overflade og kan vokse op til 60 cm i diameter. Blomsterne vokser på tykke stængler, der hæver sig over vandet og kan vokse så stor som 20 cm lang. Blomstrer er lyserøde eller hvide, er åbne i løbet af dagen og lukker sig om natten. Lotus foretrækker fuld sol hele dagen.

 

buddhism vietnam

 

Under Tet er gaderne fulde af lilla fersken og gule abrikos blomster. I blomsterbyen Dalat er de kendt for deres roser, som sælges over hele landet, og deres mange forskellige orkideer, som også går til eksport. Chrysanthemum og mimosa ses også mange steder i området. Det er værd at besøge Dalat Flower Garden, som har en stor samling af sjældne orkideer i Vietnam.

Smukke blomster kan altid anvendes til at skabe en god romantisk ramme.

 

flowers dalat