Selv om vietnameserne generelt er meget tolerante, så er der selvfølgelig nogle ting man skal opmærksom på er enten tabu eller kan virke stødende, eller som blot er godt at forstå, når man ser i praksis:

–  Passende påklædning forventes I templer, kirker og andre religiøse steder. Vietnamesere bærer ikke shorts eller kort nederldel, når de deltager i messe elller I pagodaen.

–  Brug ikke bandeord og slang, og specielt ikke overfor ældre personer. Vietnamesere behandler de ældre meget respektfuld og har særlig som de bruger i samtale med ældre personer, som udtrykker respekt.

–  Tag altid dine sko og sæt dem I indgangen, før du besøger templer og private hjem

–  Spis ikke tyggegummi, når man taler. Det anses for uhøfligt.

–  Sæt dig ikke I en position over ældre personer. På en vietnamesere udtrykker det arrogance.

–  Tal ikke om politik eller religion med Vietnamesere. Det er et vanskeligt emne i landet, hvor der fortsat ikke er fuld ytringsfrihed.

–  Nøgenhed er tabu – og det er uagtet, hvor godt man ser ud! Det er også ulovligt at vise sig nøgen på offentlig steder.

–  Det er ikke kutyme at deles om regningen. For Vietnameserne vil det som oftest være sådan, at den der inviterer også betaler, og inviterer den jo bare en anden, og på den mådekan det hænge sammen.

–  Vietnamesere vil være meget formelt klædt på når de mødes med forretningspartnere, ældre borgere, venners forældre, skolelærere. Ja, skolelærere er højt respekteret, og de besøges fortsat af deres elever mange år efter, eleverne har forladt skolen.

Dette skal du ikke holde dig tilbage med at gøre:

–  Smil gerne, også når I er uenige. Det viser tolerance og respekt for andre synspunkter.

–  Vær hjælpsom hvis du bliver inviteret hjem til fx et måltid. Hjælp gerne værten lidt med nogle praktiske ting. Det vil blive værdsat

–  Giv dit sæde I bussen til ældre og gravide